Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε απάτη με το Market pass στην Κοζάνη

Μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένας νεαρός συμμετείχαν στην απάτη που είχε γίνει σε βάρος ενός 56χρονου στην πόλη της Κοζάνης με πρόσχημα την χορήγηση του επιδόματος Market pass, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο “μαϊμού” λογιστής που τον εξαπάτησε.

Όπως είχε καταγγείλει ο 56χρονος, τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου του 2023 επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ένας άγνωστος που του συστήθηκε ως ο λογιστής συγγενικού του προσώπου και τον έπεισε ότι δικαιούται το επίδομα, για την παραλαβή του οποίου θα τον καθοδηγούσε να κάνει συναλλαγή μέσω ΑΤΜ. Όμως, με τις οδηγίες που του έδωσε απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του, από τον οποίο μετέφερε σε άλλο λογαριασμό το ποσό των 4.198,72 ευρώ.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξακρίβωσαν ότι κάτοχοι του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το ποσό είναι δύο Έλληνες, ένας 27χρονος και μία 75χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Δημοφιλέστερα

To Top