Ελλάδα

Tη σκότωσε γιατί νόμιζε ότι τον απατούσε με τον γαμπρό τους – Κανένα ελαφρυντικό για τον συζυγοκτόνο

Εβδομηντάχρονος συνταξιούχος, πατέρας 5 παιδιών και παππούς, σκότωσε τη γυναίκα του γιατί πίστευε ότι τον απατούσε με τον γαμπρό τους, δηλαδή με τον άντρα της κόρης τους, και καταδικάστηκε σε ισόβια με μάρτυρες κατηγορίας τα παιδιά του.

Παρ’ όλα αυτά, ζήτησε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, αν και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο, για να μειωθεί η ποινή του, όμως οι αρεοπαγίτες δεν του έκαναν το χατίρι.

Ο 70χρονος, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές της Χίου, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση της συζύγου του και σε φυλάκιση 8 μηνών για οπλοχρησία. Οπως περιγράφεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, ο συνταξιούχος ήταν σκληρός άνθρωπος, χτυπούσε τη γυναίκα του, την έβριζε με χυδαίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, καθώς πίστευε, αλλά και διέδιδε στο περιβάλλον του, ότι έχει ερωτικές σχέσεις με τον άντρα της κόρης τους. Ανάλογα σκληρή και βάναυση συμπεριφορά είχε και προς τα παιδιά του, όπως αυτά τα ίδια κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Οπως αναφέρεται, τόσο στην εφετειακή όσο και στην αρεοπαγιτική απόφαση, ο 70χρονος, προτού δολοφονήσει τη γυναίκα του, «επανειλημμένως ισχυριζόταν και διέδιδε, ενώπιον τρίτων, περί της συζύγου του Κ.Μ., ψευδή περιστατικά, που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή της και δη, ότι αυτή διατηρούσε δήθεν εξωσυζυγική σχέση με τον σύζυγο της θυγατέρας τους, εξύβρισε αυτήν (Κ.Μ.) με τις λέξεις “καρ…”, “που…”, ενώ και παλαιότερα βιαιοπραγούσε κατά των τέκνων του, έχοντας πλειστάκις διαπράξει το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας και απειλής».

«Τρώγαμε ξύλο»

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο κατέθεσαν σε βάρος του συζυγοκτόνου τα ίδια του τα παιδιά, υπερασπιζόμενα την τιμή της αδικοχαμένης μητέρα τους.


oikogeniaki_via__2_

Ο ένας γιος του, ο οποίος ήταν παντρεμένος, κατέθεσε: «Ξύλο τρώγαμε από τον μπαμπά. Ενα βράδυ που έλειπε η γυναίκα μου από το σπίτι, άκουσα φωνές, με φώναξε ο μικρός μου αδελφός, κατέβηκα στο σπίτι των γονιών μου και είδα τους γονείς μου που μάλωναν. Μπήκα στο σπίτι και τους είπα “τι είναι αυτά τα πράγματα;”. Ο πατέρας μου, μου είπε “πίτσι πίτσι η μάνα σου με τον …”, εννοώντας τον γαμπρό μου, τον άντρα της αδελφής μου».

Το δεύτερο παιδί του κατέθεσε: «Με είχε βρίσει πολλές φορές. Αντιλήφθηκα καβγά μεταξύ τους (σ.σ.: γονέων του) δύο φορές. Μία φορά και ενώ ήμουν στο δωμάτιό μου άκουσα τη μητέρα μου να μιλάει στο τηλέφωνο και να είναι χάλια.

Δημοφιλέστερα

To Top