Αθλητισμός

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε το «διαζύγιο» του με τον προπονητή του Γκόραν Ιβανίσεβιτς

Παραμένει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (συνολικά βρίσκεται στην κορυφή για 418 εβδομάδες!), έχει ποσοστό επιτυχίας 83.5% (1095 νίκες-216 ήττες), έχει 48 συμμετοχές σε ημιτελικούς Grand Slam και ισοφάρισε το ρεκόρ του Φέντερερ με 58 συμμετοχές σε προημιτελική φάση των σημαντικότερων τουρνουά στον κόσμο.

Κι όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σ’ αυτόν τον τελευταίο μεγάλο κύκλο της καριέρας του δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά (έχασε μετά από χρόνια το Australian Open, γνώρισε σοκαριστικό αποκλεισμό στο Indian Wells) κι αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για ένα ηλεκτροσόκ, ανακοινώνοντας το διαζύγιο του με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς.

Τον Κροάτη παλιό πρωταθλητή, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα του το 2018 και σ’ αυτά τα έξι χρόνια τον βοήθησε (μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του) να κατακτήσει 12 από τα 24 συνολικά Grand Slam και να εξελιχθεί στον αδιαμφισβήτητο βασιλιά του παγκόσμιου τένις.

«Ανησυχώ για τον Ιβανίσεβιτς… Τον κοιτάζω, κατά τη διάρκεια του αγώνα κι είναι κάπως παράξενος, Σαν να μην δίνει όλο του τον εαυτό…», είχε δηλώσει στις 14 Μαρτίου ο Ράντμιλο Αρμένουλιτς, ο κορυφαίος Σέρβος προπονητής του τένις στον οποίο είχαν απευθυνθεί τα ΜΜΕ της χώρας για να τους εξηγήσει την κακή του εικόνα μέσα στο 2024.

Ωστόσο ο Αρμένουλιτς είχε ρίξει κυρίως την ευθύνη στον ίδιο τον Τζόκοβιτς.

«Παραμέλησε λίγο την προετοιμασία του. Πρέπει να είναι πολύ πιο σοβαρή τώρα από ό,τι πριν από πέντε ή έξι χρόνια. Ο Νόβακ πρέπει τώρα να επικεντρωθεί περισσότερο στα στοιχεία του τένις που ήταν ‘φτωχά’ κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Indian Wells. Είναι έξυπνος άνθρωπος, είδε τι του έλειπε και είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει πάνω σε αυτό. Ήρθε η ώρα να ξεχάσει το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο και να επικεντρωθεί περισσότερο στο τένις. Ο Νόλε είναι ένας βετεράνος και ως τέτοιος πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια από ό,τι πριν. Είναι φανερό ότι άρχισε να του λείπει η ταχύτητα και να μην μπορεί να παίξει… Θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τις σελέμπριτι παρουσίες του Νόλε σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ στις ΗΠΑ.

View this post on Instagram

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Δύο εβδομάδες αργότερα και χωρίς να υπάρχει η αίσθηση ότι επίκειται η οποιαδήποτε αλλαγή, ο Τζόκοβιτς ανακοίνωσε το διαζύγιο του με τον Ιβανίσεβιτς μέσω Instagram, όπου βέβαια αποθέωσε τον Κροάτη για την «berićetna saradnja» (καρποφόρα συνεργασία τους).

Δημοφιλέστερα

To Top