Πολιτική

Χατζηδάκης: Ο Ανδρουλάκης οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε «συριζοποίηση»

Για «ακραία, τοξική ρητορική» και «συριζοποίηση» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε απεγνωσμένη αντιπολίτευση που αγνοεί το τεκμήριο της αθωότητας και που αδιαφορεί για τους κανόνες μιας δίκαιας δίκης» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει: «Η αδίστακτη δημαγωγία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια παρά μόνο τις μικροκομματικές ανάγκες».

Ο κ. Χατζιδάκης είπε σε άλλο σημείο πως «η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατατέθηκε με αφορμή τι; Ένα δημοσίευμα που δήθεν αποκάλυπτε κάτι το οποίο είχε ήδη αποκαλυφτεί ένα χρόνο πριν. Είχαμε αντίδραση της αντιπολίτευσης με καθυστέρηση ενός έτους. Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας υιοθετώντας μια ακραία τοξική γλώσσα και ρητορική οδηγώντας στην συριζοποίοηση του ΠΑΣΟΚ».

«Δεν έχουν οι οικογένειες θυμάτων να περιμένουν τίποτα από μια τέτοια αντιπολίτευση»

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «από την άλλη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την πρόταση δυσπιστίας και την ίδια ώρα χαρακτήρισε την συζήτηση ως κοκορομαχία».

«Δεν έχουν οι οικογένειες θυμάτων να περιμένουν τίποτα από μια τέτοια αντιπολίτευση που νοιάζεται για τις δημοσκοπήσεις. Οι ελπίδες όλων μας είναι στην δικαιοσύνη» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

Τέλος, θύμισε ότι η ΝΔ μετά την τραγωδία στο Μάτι «δεν ζήτησε προανακριτικές. Ούτε κατήγγειλε την Ελλάδα στα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα. Ούτε απέδωσε ποινικές ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό επειδή δεν εγκατέστησε το 112»

Δημοφιλέστερα

To Top