Διεθνή

Βαλτιμόρη: Οι συνέπειες της κατάρρευσης της γέφυρας και το «μαύρο κουτί» του πλοίου

Ένα αυτοκίνητο που περιείχε τα πτώματα δύο εργατών ανασύρθηκε από τον ποταμό Πατάπσκο το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), λίγο πριν οι αξιωματούχοι της Βαλτιμόρης αναστείλουν τις προσπάθειες έρευνας και ανάκτησης για τα θύματα της κατάρρευσης της γέφυρας «Francis Scott Key» που προκλήθηκε όταν ένα φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω της.

Οι δύτες εντόπισαν ένα κόκκινο φορτηγό βυθισμένο στα 8 μέτρα κάτω από την επιφάνεια κοντά στο μεσαίο άνοιγμα της γέφυρας, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μέριλαντ Ρόναλντ Μπάτλερ.

Τα δύο θύματα ταυτοποιήθηκαν ως ο 35χρονος Αλεχάντρο Ερνάντες Φουέντες, ο οποίος ήταν από το Μεξικό και ζούσε στη Βαλτιμόρη, και ο Ντόρλιαν Ρονιάλ Καστίγιο Καμπρέρα, 26 ετών, ο οποίος ήταν από τη Γουατεμάλα και ζούσε στο Ντάνταλκ. Ο ένας από τους άνδρες αναγνωρίστηκε από το δίπλωμα οδήγησης στην τσέπη του και ο άλλος από τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Τα δύο θύματα ήταν μεταξύ των έξι αγνοουμένων εργαζομένων του συνεργείου κατασκευής που γέμιζαν λακκούβες στη γέφυρα όταν ένα φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με την κατασκευή, προκαλώντας την κατάρρευσή της.

Ήταν σε διάλειμμα την ώρα της τραγωδίας και κάθονταν στα φορτηγά τους για να ζεσταθούν.

Οι διασώστες διέκοψαν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης λίγο μετά την εύρεση των δύο εργατών, με τους αξιωματούχους να λένε ότι οι συνθήκες ήταν πολύ επικίνδυνες για να συνεχιστούν.

Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που αγνοούνται είναι πιθανόν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια και το σκυρόδεμα στο ποτάμι.

Δημοφιλέστερα

To Top