Πολιτική

Γιάννης Ραγκούσης: Βεβαίως και μια επίορκη κυβέρνηση μπορεί να κάνει νοθεία, είναι δύσκολο νομίζετε;

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση αν αποφασίσει, μια κυβέρνηση επίορκη, που δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα τέτοια κυβέρνηση, βεβαίως και μπορεί να κάνει νοθεία, τι είναι δύσκολο νομίζετε;».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d05amug6p7bl)

Η δήλωση Ραγκούση ήρθε μετά από ερώτηση για το αν οι εκλογές θα γίνουν με παρατηρητές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον ίδιο να απαντά «θα υπάρξουν όπως υπήρξαν πάντα σε όλες τις εκλογές».

«Θα σας πω την προσωπική μου άποψη: εάν δεν ήταν καθιερωμένο στη χώρα μας κάθε φορά που πηγαίνει σε εθνικές εκλογές να διορίζεται υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, αυτή η κυβέρνηση έχει απωλέσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης έτσι ώστε και αν δεν τον είχαμε καθιερώσει θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που αποτόλμησε να οργανώσει κύκλωμα υποκλοπών, από μια κυβέρνηση που δεν έχω αμφιβολία ότι είναι εμπλεκόμενη στην αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη. Δεν μπορώ να προσδιορίσω το επίπεδο. Ο υπουργός Εσωτερικών είναι καθοριστικός για όταν γίνουν εκλογές και θα έχουμε παρουσία διεθνών παρατηρητών του ΟΑΣΕ όπως γίνεται σε όλες τις χώρες μέλη του ΟΑΣΕ» συνέχισε το σκεπτικό του ο Γιάννης Ραγκούσης.

Όταν, δε, ερωτήθηκε «έχει δυνατότητα κάποια κυβέρνηση να κάνει νοθεία;» απάντησε «η κυβέρνηση αν αποφασίσει, μια κυβέρνηση επίορκη, που δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα τέτοια κυβέρνηση, βεβαίως και μπορεί, τι είναι δύσκολο νομίζετε; Βασιζόμαστε στο γεγονός ότι μέχρι τώρα ευτυχώς μετά το ‘74 δεν υπήρξε επίορκη κυβέρνηση».

Δημοφιλέστερα

To Top