Αθλητισμός

Final-4 Κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών: Άρχισε η αντίστοφη μέτρηση για το πρώτο σερβίς στη Λάρισα

Η ώρα για τη δεύτερη κούπα της χρονιάς (η πρώτη ήταν το Super Cup στα τέλη Ιανουαρίου) έφτασε και για πρώτη φορά η Λάρισα φιλοξενεί την τελική φάση του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Volley League συνθέτουν το «ρόστερ» της διοργάνωσης, με τη διαφορά ότι φέτος έχουμε διαφορετικά ζευγάρια στους ημιτελικούς (ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, Ολυμπιακός-Μίλων πέρσι, ΠΑΟ-Μίλων, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ φέτος).

«Θεωρώ ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι η απαρχή και άλλων διοργανώσεων που θα προγραμματίσουμε με την ομοσπονδία, η οποία θα πρέπει να βλέπει την περιφέρεια Θεσσαλίας, σαν μία περιφέρεια που είναι ανοιχτή και θα βοηθάει, ειδικά σε στιγμές που είναι δύσκολες για τον αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι αύριο και μεθαύριο θα είναι μία γιορτή για το άθλημα αλλά και μία γιορτή για τον αθλητισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ενώ ο Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος συμπλήρωσε: «Η Λάρισα είναι μία πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μία πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων σε όλα τα σπορ και νομίζω ότι δικαιωματικά βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της πολιτείας και των ομοσπονδιών για τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Η Λάρισα έχει όλες τις υποδομές -χρειάζεται βέβαια και τη βοήθεια της πολιτείας- αλλά και την κουλτούρα, ώστε να μετατραπεί σε πρώτη επιλογή εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων».


F4Men2

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γεώργιος Καραμπέτσος τόνισε μεταξύ άλλων: «Για μας η διεξαγωγή του φάιναλ-4 του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στη Λάρισα έχει ξεχωριστή σημασία. Δεν είναι μία απλή διοργάνωση. Δεν είναι αυτοσκοπός να αναδείξουμε τον Κυπελλούχο. Είναι μία αθλητική διοργάνωση αισιοδοξίας και προοπτικής. Κάτω από το φιλέ είμαστε όλοι ενωμένοι για να τιμήσουμε τα παιδιά μας που χάθηκαν και να χτίσουμε τις γέφυρες που μας χώρισαν.
Η Λάρισα εδώ και δεκαετίες έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ανδρικό και γυναικείο βόλεϊ. Κι επειδή ο λαός λέει πως από «αγκάθι βγαίνει ρόδο» μαζί με την Περιφέρεια, τον Δήμο, τους αθλητικούς οργανισμούς και τα σωματεία θα έχουμε ανοικτή γραμμή για μία σειρά δράσεων στο βόλεϊ και στο μπιτς βολεϊ.

Μπορεί ο Πηνειός και οι παραποταμοί του να «φούσκωσαν» και να προκάλεσαν ζημιές αλλά είναι η ευλογία αυτού του τόπου. Με τις κατάλληλες υποδομές η κοινωνική, επαγγελματική, τουριστική, πολιτιστική και αθλητική ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Δημοφιλέστερα

To Top