Οικονομία

Wall Street: Με μεικτά πρόσημα έπεσε η αυλαία του τριμήνου των ρεκόρ – 22ο υψηλό για τον S&P 500

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικράτησε στη Wall Street κατά την τελευταία συνεδρίαση του πρώτου τριμήνου, συμπληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή γενική εικόνα της αγοράς με την είσοδο του 2024. Ο Μάρτιος δε, από μόνος του ήταν ο μήνας των πολλαπλών ρεκόρ για τους δείκτες και κυρίως τον S&P 500.

Θυμίζουμε πως οι δυτικές αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές αύριο, που είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, όπως και την ερχόμενη Δευτέρα του Πάσχα.

Στο ταμπλό οι διακυμάνσεις και ο τζίρος παρέμειναν χαμηλά με τους περισσότερους επενδυτές να βρίσκονται ήδη σε κλίμα… διακοπών, όμως οι δείκτες κατάφεραν να παραμείνουν σε θετικό έδαφος.

Ο Dow Jones σημείωσε μικρή άνοδο 0,12% στις 39.807 μονάδες παραμένοντας έτσι σε τροχιά για τον επόμενο μεγάλο στόχο των 40.000 μονάδων.

Ο S&P 500 «έκλεισε» το τρίμηνο των ρεκόρ με ένα ακόμη υψηλό, στις 5.254 μονάδες με άνοδο 0,11%. Ωστόσο, ο Nasdaq που δεχόταν εξαρχής και τις μεγαλύτερες καθοδικές πιέσεις δεν κατάφερε να μείνει σε θετικό έδαφος πέφτοντας κατά 0,12% στις 16.379 μονάδες.

Με τις επιδόσεις αυτές η αγορά ολοκλήρωσε το καλύτερο τρίμηνο εδώ και χρόνια με την συνολική αξία των αμερικανικών μετοχών να έχει αυξηθεί κατά 4 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Για τον S&P που απέσπασε τα σκήπτρα με άλμα 10,3%, ήταν το καλύτερο τρίμηνο από το 2019 με συνολικά 22(!) ρεκόρ.

Για τον Dow τα κέρδη ήταν χαμηλότερα, γύρω στο 5,7%, αλλά και πάλι σηματοδοτούν το καλύτερο τρίμηνο του δείκτη από το 2021.

Όσον αφορά τον Nasdaq, το συνεχιζόμενο ράλι των Big Tech του απέφερε κέρδη ύψους 9,3%.

Δημοφιλέστερα

To Top