Διεθνή

Γάζα: Παλαιστίνιος ψαράς αψηφά τα ισραηλινά πυρά και ρίχνει δίχτυα για να στηρίξει την οικογένειά του

Πριν από τον πόλεμο στη Γάζα, ο Παλαιστίνιος ψαράς Τζαλάλ Καραάν κάλυπτε με τη μικρή του βάρκα μεγάλες αποστάσεις αναζητώντας μια καλή ψαριά. Αυτές τις μέρες, λέει, το να ρίξει απλά τα δίχτυα του μπορεί να αποβεί μοιραία κίνηση εάν προκαλέσει την οργή του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει μεγάλα τμήματα της πυκνοκατοικημένης Λωρίδας της Γάζας και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 32.000 Παλαιστινίους καθώς μαίνεται ο πόλεμος με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Υπάρχουν επίσης πολλοί κίνδυνοι στη θάλασσα για ψαράδες, όπως ο Καραάν, που πρέπει σε κάθε περίπτωση να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του.

«Όταν προσπαθούμε να βγούμε έξω… μας πολιορκούν με πυρά, με βομβαρδίζουν με οβίδες…Υπάρχει πάντα κίνδυνος, το να μπεις στο νερό είναι επικίνδυνο», δήλωσε ενώ τραβούσε τη βάρκα του στη στεριά έχοντας πιάσει λίγα μόνο ψάρια.

«Δεν περνά ούτε μία ημέρα χωρίς να μας επιτεθούν. Είναι μόνο φόβος και τρόμος, αλλά παρόλα αυτά, μπαίνω στο νερό για να μπορέσω προσφέρω ένα σταθερό μέσο βιοπορισμού στα παιδιά μου».

Ο ισραηλινός στρατός δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.

Ο Καραάν θέλει να δουλέψει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, όταν οι οικογένειες συνηθίζουν να συγκεντρώνονται και να απολαμβάνουν πλούσια γεύματα μετά τη νηστεία. Αλλά αυτές τις μέρες οι εορτασμοί είναι δύσκολοι.

Δημοφιλέστερα

To Top