Διεθνή

Ισραήλ: Μεγαλώνει η οργή κατά του Νετανιάχου – Νέες διαδηλώσεις, ζητούν πρόωρες εκλογές (βίντεο)

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή 31/3 στην Ιερουσαλήμ κατά της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και κατά των εξαιρέσεων που απολαμβάνουν οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι αποφεύγοντας την υποχρεωτική για όλους τους άλλους Ισραηλινούς στράτευση, σε διαδηλώσεις που θύμισαν τις μαζικές κινητοποιήσεις που γινόντουσαν πέρσι σε όλο το Ισραήλ κατά της ακροδεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που προωθούσε και προωθεί.

Οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που κάλεσαν σε μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Ισραήλ το 2023, οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο, την Κνεσέτ, ζητώντας νέες εκλογές για αλλαγή της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης μια περισσότερη ισότερη κατανομή του βάρους της στρατιωτικής θητείας που δεσμεύει τους περισσότερους Ισραηλινούς.

Περίπου 600 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και την σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός απωλειών στρατιωτικών εδώ και πολλά χρόνια.

Το ισραηλινό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο N12 μετέδωσε ότι η σημερινή ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση από την έναρξη του πολέμου. Οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι Haaretz και Ynet ανέφεραν ότι δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Δημοφιλέστερα

To Top