Οικονομία

Η νέα σύνθεση του Μ.Μ και η επιλογή Μητσοτάκη, οι δημοσκόποι μετρούν την τελευταία εβδομάδα, το ξεχασμένο δανειάκι του μισού δισ. ευρώ, οι Αραβες και τα παζάρια

Τέλος πάντων, με σπάνιες εξαιρέσεις δεν θυμάμαι ποτέ στα 40 χρόνια που δουλεύω ανέφελες θητείες με happy end για τους πολιτικούς που ήταν σε τέτοιες θέσεις. Πάντως, ο Κ.Μ μιλάει για διακριτούς ρόλους πλέον στο Μ.Μ που θα διευκολύνουν το έργο της διακυβέρνησης. Θα το δούμε.

Αντιπολίτευση

-Τώρα στην αντιπολίτευση κάνουν λογαριασμό για το πώς πήγε όλη αυτή η κυβερνητική δοκιμασία, ο Ανδρουλάκης πανηγυρίζει και λέει κάτι σαν «πήρα όλο το χαρτί στη Βουλή και εγώ είμαι ο αντίπαλος του Μητσοτάκη και όχι ο Κασσελάκης», αλλά αυτά όλα μένει να τα δούμε σε λίγες ημέρες όταν θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τους δημοσκόπους που θα αρχίσουν να μετράνε από σήμερα τον σφυγμό της κοινής γνώμης. Τι κέρδισε και τι έχασε ποιος.

Δίαυλος με την Αλβανία

-Ακούω πολλά στο παρασκήνιο για την προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης με την Αλβανία, στη σκιά των όσων έγιναν με τον Φρέντι Μπελέρη. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι δήμαρχος Χειμάρρας ανέλαβε η Μπιερίνα Μπάλα, ξαδέλφη του Μπελέρη. Και ότι περιφερειάρχης της Αυλώνας ανέλαβε ο αποδεκτός για την Αθήνα Βαγγέλης Τάβος, επί σειρά ετών βουλευτής. Γι’ αυτό και δεν θα με εκπλήξει αν τελικά περιληφθεί ο Μπελέρης στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο – μια κίνηση που θα έκανε γκελ στο δεξιόστροφο κοινό που ψάχνει ανθρώπους να ψηφίσει. Αφήστε που, με βάση τις πληροφορίες, ο Μπελέρης θα μπορεί να αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο. Μαθαίνω, δε, ότι ρόλο διαύλου με την Αλβανία έχει αναλάβει να διαδραματίζει η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα – και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο.

Υψος μερισμάτων και Atticabank-Παγκρήτια

-Περνώντας στα νέα της αγοράς και αφού υπενθυμίσω ότι και σήμερα είναι αργία για το Χρηματιστήριο, πάμε στις τράπεζες όπου υπάρχουν δυο θέματα: Καταρχήν μια κάποια αγωνία καταγράφεται για τις αποφάσεις του SSM σχετικά με τα μερίσματα, όχι ότι δεν θα επιτραπεί η διανομή τους για τη χρήση 2023, αλλά για το ύψος τους, καθώς η Φραγκφούρτη προσγειώνει τις προθέσεις. Το δεύτερο θέμα αφορά τον λεγόμενο πέμπτο πυλώνα, δηλαδή Atticabank-Παγκρήτια, όπου η DBRS ολοκλήρωσε την αξιολόγηση και ξεκινά τώρα η διαδικασία που θα μας οδηγήσει τον Σεπτέμβριο στην αύξηση κεφαλαίου.

Η CVC και το σύνθετο deal

-Δεν ξέρω αν υπάρχει κι άλλος ενδιαφερόμενος από το εξωτερικό, όπως ακούγεται στην αγορά, πάντως στο CVC και κοιτάζουν και ασχολούνται με το πωλητήριο που έχει αναρτηθεί στη NOVA. Είναι πρόωρο ακόμη να πούμε πού πάει το πράγμα και ασφαλώς είναι ένα σύνθετο deal.

Δημοφιλέστερα

To Top