Αθλητισμός

Sacramento Kings: Μια… Κολοκοτρώνη επιχειρησιακή διευθύντρια στο NBA

Η σκηνή αναμφίβολα ήταν σουρεαλιστική. Διαδραματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, σε ένα μίτινγκ των Sacramento Kings με παρόντα όλα τα στελέχη της ομάδας, τους ιδιοκτήτες, τους παίκτες, το προπονητικό team, τους φροντιστές και τα μέλη της διοίκησης.
Ηταν 80 άτομα σε μια τεράστια αίθουσα και η Ματίνα Κολοκοτρώνη ήταν η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε 79 άνδρες, κάτι που δεν την έκανε να αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα, όπως είπε έπειτα από πολλά χρόνια.

Κι όμως, σε έναν κατεξοχήν τότε ανδροκρατούμενο χώρο όπως είναι το NBA, η Ελληνίδα δικηγόρος όχι μόνο έμεινε, αλλά μετράει πλέον 27 σεζόν στην ομάδα της καρδιάς της, ενώ ανήκει στα κορυφαία διοικητικά στελέχη της. Η ίδια πάντως δεν ξέχασε ποτέ το τηλεφώνημα που άλλαξε τη ζωή και την καριέρα της ως δικηγόρου το 1996 από τον τότε γενικό διευθυντή των Sacramento Kings.

Τον ενδιέφερε κυρίως η ελληνική καταγωγή της Ματίνας Κολοκοτρώνη, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στη μεταγραφή ενός φοβερού παίκτη που αγωνιζόταν στη χώρα μας. Το ελληνικό του όνομα ήταν Πέτρος Κίνης, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας Σέρβος 20 ετών που έβγαζε μάτια στον ΠΑΟΚ και λεγόταν Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς! Βουτώντας στις αναμνήσεις της για το «Sports Illustrated» πριν από λίγα χρόνια, η επιχειρησιακή διευθύντρια των Sacramento Kings αναφέρθηκε αρχικά στην οικογένειά της.


sacramento-2

Ο Στογιάκοβιτς ήταν 20 ετών όταν «έβγαζε μάτια» με τον ΠΑΟΚ

«Μεγάλωσα μέσα σε μια απίστευτα παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, που έχει αρκετά στοιχεία από το “My Big Fat Greek Wedding’’, αφού ο μπαμπάς δούλευε και η μαμά ήταν νοικοκυρά».

Οι γονείς επέμεναν ότι οι τέσσερις κόρες τους έπρεπε να σπουδάσουν, κυρίως επειδή πίστευαν ότι αυτό θα τις βοηθούσε στο να παντρευτούν πιο εύκολα. Η οικογένεια έμενε μόνιμα στο Σικάγο και όταν ήρθε η ώρα των σπουδών, η νεαρή τότε Ματίνα επέλεξε μετά το Πανεπιστήμιο Loyola τη Νομική Σχολή McGeorge Law School, στο Pacific University του Σακραμέντο.

Διαβλέποντας τις ικανότητές της η Νάνσι Μίλερ, της νομικής φίρμας Miller Owen & Trost, την προσέλαβε για να βουτήξει στα βαθιά, δουλεύοντας πάνω σε αθλητικά συμβόλαια και στο αθλητικό δίκαιο. Η Κολοκοτρώνη πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά, ενώ παράλληλα έχει συναντήσει τον άνδρα της ζωής της ο οποίος είναι Ελληνας, ονομάζεται Σωτήρης και δουλεύει στον χώρο του real estate.

Γνωριζόντουσαν από παλιά, από την ηλικία των 14 ετών, όταν η Ματίνα επισκέφθηκε οικογενειακά κάποιους συγγενείς στην Τρίπολη και κράτησαν επαφή μέσω αλληλογραφίας. Οταν ο Σωτήρης φτάνει στην Αμερική για σπουδές στο Berkeley, οι δυο τους θα συναντηθούν πάλι σε έναν γάμο Ελλήνων φίλων τους στο Σικάγο και αυτή η συνάντηση αποδεικνύεται καταλυτική.

Δημοφιλέστερα

To Top