Αθλητισμός

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Από το NBA στον ΠΑΟΚ μόλις στα 24 του χρόνια – Τα μπλεξίματα με τον νόμο και η ευκαιρία για εξιλέωση

Από την ώρα που δημοσιεύτηκε η είδηση, η πρώτη αντίδραση όλων όσων τη διάβασαν ήταν «βρήκαμε το πρωταπριλιάτικο ψέμα της ημέρας».

Ωστόσο, όσο η ώρα περνούσε και η είδηση υπήρχε σε όλα τα σάιτ, γινόταν αντιληπτό πως ο ΠΑΟΚ όντως είχε αποκτήσει τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, πραγματοποιώντας μια μεταγραφή, η οποία θύμιζε κάτι από τη μεγάλη ομάδα του Δικεφάλου τη δεκαετία του ’90.

Τότε που, διεκδικώντας τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη, μπορούσε και έφερνε παικταράδες όπως οι Κλιφ Λέβινγκστον, Κένεθ Μπάρλοου, Γουόλτερ Μπέρι, Τσαρλς Σάκλφορντ.

Στον ΠΑΟΚ του σήμερα όμως, δεδομένου ότι η ομάδα δεν βρέθηκε καν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και δεν είναι στα play off, αυτή η μεταγραφή μοιάζει εξωπραγματική, καθώς μιλάμε για έναν 24χρονο ο οποίος έχει μέσο όρο 15,6 πόντους στο NBA, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να νικήσει τους εσωτερικούς του δαίμονες.

Αυτούς που από μικρή ηλικία του έβαζαν συνεχώς εμπόδια, τα οποία έβρισκε τρόπο για να ξεπεράσει μέχρι το μοιραίο βράδυ του περασμένου Οκτωβρίου, όπου έπεσε με δύναμη σε… τοίχο.

Ένα αυθεντικό ταλέντο, ένας προβληματικός νέος

Σε ηλικία τεσσάρων ετών ο νέος άσος του ΠΑΟΚ έχασε τον πατέρα του, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών είχε βρεθεί στη φυλακή για τη δολοφονία μιας 14χρονης. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η άτυχη κοπέλα ζήτησε να δει το όπλο του, που εκπυρσοκρότησε και τελικά του επιβλήθηκε ποινή 4,5 ετών…

Το 2000 γεννήθηκε ο γιος του, αλλά το 2004 έχασε τη ζωή του μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών σε μπαρ του Σιάτλ. Η μητέρα δεν άφησε τον τζούνιορ να πάει στην κηδεία του πατέρα του κι αυτός για να τιμήσει τη μνήμη του πήγε στο γυμνάσιο που είχε φοιτήσει (και ήταν αθλητής του μπέιζμπολ) και φορούσε τη φανέλα με το Νο4 στην ομάδα μπάσκετ.

Γρήγορα το ταλέντο του ξεχώρισε, οι προτάσεις από τα κολέγια έπεφταν βροχή και ο ίδιος επέλεξε το USC… Οι τραυματισμοί ήταν το πρώτο πρόβλημα, αλλά τον Ιανουάριο του 2019 τιμωρήθηκε για «προσωπικά ζητήματα». Χωρίς ποτέ να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όλοι κατάλαβαν ότι ο νεαρός είχε τιμωρηθεί για πειθαρχικό παράπτωμα κι αυτό ήταν το πρώτο (από τα πολλά) «καμπανάκι», στο οποίο προφανέστατα δεν έδωσε σημασία.

Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στο φινάλε της σεζόν, που ήταν και η τελευταία του στο NCAA, καθώς αποφάσισε ότι ήταν έτοιμος για το μεγάλο άλμα στο NBA.

Δημοφιλέστερα

To Top