Οικονομία

Ο ΣΥΡΙΖΑ… ξαναγύρισε στα γυναικόπαιδα, ο Μάκης Β. και το πολυκατάστημα, ο εφοπλιστής που… τα ‘χει 300 και η BC Partners χτυπάει την Ιντερ

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για την Ακρίτα η οποία, πέραν του όποιου ηθικού ζητήματος να επιτίθεται σε μια γυναίκα επειδή είναι παντρεμένη με πολιτικό αντίπαλο, στις χθεσινές δυο αναρτήσεις της έχει διαπράξει… καμιά πενηνταριά αδικήματα συκοφαντικής δυσφήμησης, σε ένα ανεπανάληπτο παραληρηματικό κοκτέιλ αστήρικτων κατηγοριών τις οποίες έχουμε ακούσει κατ’ επανάληψη την τελευταία δεκαετία απ’ όλον τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από τον Τσίπρα. Βέβαια τώρα η Ακρίτα το τερμάτισε αφού την κατηγορεί… από τις στολές της Aegean Airlines μέχρι ότι χώρισε εικονικά, μόνο που δεν της είπε… ότι πήγαινε τη 12χρονη στον Μίχο! Όπως καταλαβαίνετε και εφόσον η Ακρίτα δήλωσε ότι δέχεται την άρση της ασυλίας τι πιο ευκολάκι να καταδικαστεί για μια καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμηση. Αλλά πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπήρχε θα έπρεπε να τον είχε εφεύρει ο Μητσοτάκης. Δεν θα μπορούσε να τον «καθαρίσει καλύτερα», πιο όμορφα και να ξεχαστεί έτσι η πρόσφατη «απώλεια» δυο υπουργών. Υ.Γ.: Συμπέρασμα, ό,τι και να γίνεται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν στη σύζυγο και στα παιδιά του Μητσοτάκη. Καλά θα πάει αυτό…

Πολυκατάστημα

-Κατά τα λοιπά, ενισχυμένος βγαίνει ο Μάκης Βορίδης από τις πρόσφατες ανακατατάξεις στον στενό πυρήνα της κυβέρνησης καθώς οι αρμοδιότητές του διευρύνονται και με το χαρτοφυλάκιο που έως πρόσφατα διατηρούσε ο Παπασταύρου. Η ενίσχυση ωστόσο δεν ξέρω πόσο αφορά στην πολιτική επιρροή, αλλά και τη χωροταξική – και εξηγούμαι. Ο Βορίδης κρατά το υπουργικό γραφείο στο κτίριο επί της Ζαλοκώστα, διατηρεί το γραφείο που του έχει παραχωρηθεί στην πρωθυπουργική πτέρυγα στη Βουλή για τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα και αποκτά νέο στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός δεν είναι υπουργός, πολυκατάστημα είναι. Πάντως, ο Βορίδης στην πρώτη δημόσια δήλωση μετά την ενίσχυση των καθηκόντων του εξέφρασε έντονη δυσφορία για τα προβλήματα ασφάλειας, όπως τουλάχιστον καταγράφηκαν σε Βουλή και Προεδρικό Μέγαρο με την… αβάδιστη εισβολή του Ρουβίκωνα. Εστειλε έτσι ένα μήνυμα για το πρίσμα μέσα από το οποίο θα εξετάζονται οι υποθέσεις. Να σας πω εδώ ότι στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έξω φρενών με τον νέο φρούραρχο της Βουλής καθώς σε μόλις δύο μήνες έχει καταγράψει ισάριθμες γκάφες. Η πρώτη – την οποία για να είμαστε δίκαιοι συγχρεώνεται με τον Δήμο Αθηναίων – έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο με το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων των Τεμπών από το πλακόστρωτο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η δεύτερη και σοβαρότατη έγινε με την καταδρομική του Ρουβίκωνα.

Ποιος πάει για νέος γγ της κυβέρνησης;

-Η νέα κατανομή αρμοδιοτήτων σε Βορίδη και Στέλιο Κουτνατζή που ανακοινώθηκε χθες από το Μαξίμου, δεν κλείνει τα κενά που προκάλεσαν οι καραμπόλες από την παραίτηση των Παπασταύρου – Μπρατάκου. Η αναβάθμιση του Κουτνατζή σε γενικό γραμματέα πρωθυπουργού άφησε «ορφανή» τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης η οποία -πιθανότατα- θα πληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Famar: Μετ΄ εμποδίων

-Μετ΄ εμποδίων προχωρεί η πώληση της Famar που ανήκει σήμερα στο fund ECM Partners. Τη διαδικασία τρέχουν PwC και Jefferies (στην τελευταία είχε αναθέσει το 2015 την πώληση της Famar και η οικογένεια Μαρινόπουλου) και δεν μπορούμε να πούμε ότι εξελίσσεται ανέφελα, καθώς υπάρχουν διαφορές απόψεων. Το πιθανότερο δείχνει να είναι πως τελικά τα όποια εμπόδια θα ξεπεραστούν, αλλά θα χρειαστεί χρόνος.

Έριξαν μαύρο στα Starbucks

-Κι αφού ξεκινήσαμε με τα ασημικά του πάλαι ποτέ ομίλου Μαρινόπουλου, συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο λέγοντας εισαγωγικά πως από το ΓΕΜΗ πέρασαν στο «μαύρο» αρκετές εταιρείες που δεν εκπλήρωσαν μέχρι τα μέσα Μαρτίου την υποχρέωσή τους για τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2022. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η «Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ», η οποία λειτουργεί την αλυσίδα Starbucks. Σε σχετική «ντιρεκτίβα» του ΓΕΜΗ αναφέρεται ότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 6 Μαρτίου 2024 και δεδομένου ότι παρήλθαν οι 10 εργάσιμες ημέρες που δίνεται περιθώριο «προκειμένου να εκθέσετε τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία δεν πρέπει να τεθεί σε αναστολή καταχώρισης», ενεργοποιήθηκε η… αναστολή καταχώρησης αυτόματα από 22/03/2024 και για όσο διάστημα η εταιρεία δεν εκπληρώνει τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις. Σημειώνεται ότι προκειμένου να αρθεί η αναστολή καταχώρισης θα πρέπει η εταιρεία να προβεί στις αναγκαίες καταχωρίσεις και για τον σκοπό αυτόν παραμένει ενεργή η δυνατότητα υποβολής αποκλειστικά και μόνο των σχετικών αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα του ΓΕΜΗ.

Δημοφιλέστερα

To Top