Ελλάδα

Εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στους κατοίκους των νησιών


Sponsored Content

Στοχεύοντας σε μία σύγχρονη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες, αποτελεί βασική προτεραιότητα. Για τους κατοίκους της χώρας που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως για εκείνους που ζουν στα μικρότερα νησιά, οι δυνατότητες πρόσβασης σε όλες τις παροχές, συχνά δεν είναι αυτονόητη. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη συμπερίληψη και την κοινωνική ενσωμάτωση, δίνοντας τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στους κατοίκους, αναδεικνύονται πολύτιμες, καθώς συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Καθοριστικός προς την κατεύθυνση αυτή αναδεικνύεται, την ίδια στιγμή, ο ρόλος της κοινωνικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να ενισχυθούν τα προγράμματα συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού που υλοποιούν τα Special Olympics Hellas, ο Οργανισμός ενώνει τις δυνάμεις του με τον Όμιλο Αttica, ο οποίος διαχρονικά δηλώνει «παρών» στις ανάγκες των κατοίκων των νησιών στα οποία δραστηριοποιείται.


dioiketike-omada-ton-soh--attica__1_

Από αριστερά: Παναγιώτης Παπαδόδημας – Επιτελικός Διευθυντής Διοίκησης & Μετασχηματισμού Attica Group, Κυριάκος Μάγειρας – Πρόεδρος Attica Group, Άρτεμις Βασιλικοπούλου – Εθνική Διευθύντρια Special Olympics Hellas, Διονύσης Κοδέλλας – Πρόεδρος Special Olympics Hellas, Πάνος Δικαίος – Διευθύνων Σύμβουλος Attica Group, Διονύσης Θεοδωράτος – Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Attica Group

Μέσω της τριετούς συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, ο Όμιλος Attica γίνεται χρυσός χορηγός των Special Olympics Hellas παρέχοντας χρηματοδότηση στη λειτουργία των σχετικών προγραμμάτων για τα έτη 2024, 2025 και 2026. Στόχος της συνεργασίας είναι να υποστηριχθεί η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στα ελληνικά νησιά για συμμετοχές στα υφιστάμενα προγράμματα των Special Olympics Hellas και η ενίσχυσή τους σε σημαντικά λιμάνια και νησιά των Κυκλάδων & του Β. Αιγαίου.

Το έργο που επιτελούν εδώ και 36 χρόνια τα Special Olympics Hellas είναι πολύτιμο, τόσο στην προσπάθεια για ενίσχυση της συμπερίληψης όσο και για την ανάδειξη του εθελοντισμού. Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Attica, κ. Κυριάκος Μάγειρας, η σημαντική συνεισφορά τους «συνοψίζεται σε 4 λέξεις: σεβασμός, αποδοχή και κοινωνική συμμετοχή» ενώ με το έργο τους «συμβάλλουν στην ενεργή παρουσία των συνανθρώπων μας στην κοινωνία και στη διαμόρφωση μιας πραγματικότητας όπως επιτάσσει ο σύγχρονος τρόπος συμβίωσης, σε μια κοινωνία που αλλάζει διαρκώς».


Special Olympics Hellas και Όμιλος Attica: Συμφωνία για την Ενίσχυση Προγραμμάτων Συμπερίληψης

Δημοφιλέστερα

To Top