Αθλητισμός

Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό η Παρί με υπογραφή Μπαπέ, 1-0 την Ρεν – Δείτε το γκολ

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά από τρία χρόνια επέστρεψε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας. Οι πρωταθλητές «λύγισαν» τη Ρεν με 1-0, πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης και θα «μονομαχήσουν» με τη Λυών για το τρόπαιο, στις 25 Μαΐου. Πρωταγωνιστής ο σκόρερ του μοναδικού γκολ, Κιλιάν Μπαπέ. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο πολύπειρος τερματοφύλακας, Στιβ Μανταντά.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0asdgk834u1)

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 12′, όταν ο Ντεμπελέ έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Μπαπέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε, ο Μανταντά τον νίκησε και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντοναρούμα είχε «απάντηση» στο δυνατό σουτ του Καλιμουεντό.

Στο 26′ ο Ντεμπελέ έκανε φανταστική ατομική ενέργεια, σούταρε εντός περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 35′ ο Μπαπέ κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του αλλά ο Μανταντά έπεσε σωστά στη γωνία και απέκρουσε. Ο Γάλλος σούπερ στα εξιλεώθηκε τρία λεπτά αργότερα, στο 39′, όταν κατέβασε τη βαθιά μπαλιά του Φαμπιάν Ρουίθ, έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και «πρόδωσε» τον Μανταντά, καθώς κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-0.

Στο 52′ ο Μπαπέ εκτέλεσε ξανά μέσα από τον κουτί αλλά ο επί σειρά ετών συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας του είπε «όχι». Στο 58′ ο Μανταντά είχε απάντηση και στη «βολίδα» του Μπαπέ, ενώ στο 79′ έβγαλε με το πόδι την μπάλα έπειτα από σουτ του Ασένσιο.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Λιόν – Βαλενσιέν 3-0 (πεν. 51′, 57′ Λακαζέτ, 75′ Όρμπαν)
Παρί – Ρεν 1-0 (40′ Εμπαπέ)

Το πρόγραμμα του τελικού
25/03/ 22:00 Λιόν – Παρί

Πηγή:www.gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top