Οικονομία

Τα γκάλοπ, ο Μπελέρης και τα κρουασάν του Στέφανου, η λευκή πετσέτα των servicers, το στοπ για τη Famar και η μαρίνα του Αστέρα

Εμείς δεν είμαστε… για να «στήνουμε δικαστήρια» για το αν οι (γυναίκες και αυτές) αστυνομικοί που χειρίστηκαν το θέμα δεν αντελήφθησαν τον κίνδυνο ώστε να την υποχρεώσουν να περιμένει την Άμεση Δράση ή να της διαθέσουν περιπολικό το οποίο δεν γνωρίζουμε αν είχαν εκείνη τη στιγμή κ.λπ. κ.λπ. Ούτε και να μη συμμεριστούμε όμως την αγανάκτηση της κοινής γνώμης γιατί ένας φόνος συμβαίνει μπροστά σε αστυνομικό τμήμα και στα μάτια ενός αστυνομικού. Το κράτος, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ούτε «άχρηστους υπαλλήλους, αλλά ούτε και αστυνομικούς ράμπο», αλλά είναι βέβαιο ότι απέχει πολλά πολλά χρόνια από το να λειτουργεί σχετικά καλά, θέλει πλήρη αναδιοργάνωση και πολλή δουλειά γι’ αυτό. Τώρα, αν και για αυτό φταίει η κυβέρνηση -όπως λέει η αντιπολίτευση- αν δηλαδή υπάρχει πολιτική ευθύνη για τους χειρισμούς ενός αστυνομικού, το κρίνετε μόνοι σας. Αλλά ότι η Αστυνομία είναι «σωρό κουβάρι» εδώ και μια δεκαετία το ξέρουμε και το ζούμε.

Γκάλοπ

-Στα τρέχοντα, είδατε το πρώτο γκάλοπ (Pulse στον Σκάι) χθες, θα ακολουθήσουν κι άλλα τα οποία καταγράφουν περίπου ό,τι και πριν από το τελευταίο δεκαήμερο. «Η ΝΔ, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά και με τη βοήθεια της συσπείρωσης και της πόλωσης, θα πάει στα νούμερα του 2019 (ευρωεκλογές) δηλαδή στο 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει στα ποσοστά του Τσίπρα στο περίπου δηλαδή 15%-16% και το ΠΑΣΟΚ περί το 14%-15%, έστω με δυσκολία». Αυτά μου είπε η πηγή Μ.Μ., αλλά ας περιμένουμε να δούμε και τι θα δείξουν τα πιο αναλυτικά στοιχεία τις επόμενες ημέρες που γίνονται στο ίδιο το Μ.Μ. Θα σας κρατώ ενήμερους.

Τα δεδομένα για Μπελέρη

-Τα διαβάσατε χθες για τους συγγενείς του Φρέντι Μπελέρη που βρέθηκαν στο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης, ενώ ο Μητσοτάκης ήταν στα Καλάβρυτα. Σας είχα ενημερώσει από Δευτέρα για το προχωρημένο του πράγματος και φαίνεται ότι το πέρασμα του φυλακισμένου δημάρχου στο δεξιόστροφο κοινό είναι αξιοσημείωτο και ικανό να «μαζέψει» κόσμο. Πάντως, ακόμα και χθες ο Μητσοτάκης δεν είχε πάρει την οριστική του απόφαση, με στενό του συνεργάτη να μου λέει ότι στο μυαλό του είναι 50-50 και σταθμίζει τις κινήσεις του. Μετά το συνέδριο της ΝΔ αναμένεται και η ανακοίνωση των άλλων 14 ονομάτων που εκκρεμούν (Γιώργος Αυτιάς και σία).

Μητσοτάκης-Ερντογάν

-Μου λένε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα κλείνει για 12 ή 13 Μαΐου. Δεν θεωρούν ότι τουλάχιστον προς το παρόν θα επηρεαστεί η πορεία της προσέγγισης από το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

Το μονοπώλιο των κρουασάν

-Εν χορδαίς και οργάνοις μαθαίνω ότι υποδέχθηκαν στο κτίριο του ΣΚΑΪ τον πρόεδρο Stefanos τα στελέχη του σταθμού. Στην πόρτα τον περίμενε ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος και με το ασανσέρ τον ανέβασε στην Καθημερινή, στον πέμπτο όροφο. Εκεί περίμεναν αρκετά στελέχη του σταθμού, πολιτικοί συντάκτες και λοιποί, ενώ μου λένε ότι από το γραφείο της κατέφθασε και η διευθύνουσα σύμβουλος Εύη Κουτσαυτάκη. Το κέρασμα είχε αναψυκτικά και τριγωνικά τοστάκια, ενώ ακούω ότι ο πρόεδρος Stefanos, μιλώντας για τις εμπειρίες του στον στρατό, έδειχνε να απορεί που στον στρατό τα ΚΨΜ τα έχει… μια εταιρία, μιλώντας για μονοπώλιο. Κάτι του ‘μεινε από το πέρασμά του στον Σ.Ξ, το μονοπώλιο στα κρουασάν!

Δημοφιλέστερα

To Top