Διεθνή

Επίθεση στη Μόσχα: Δεν μπορεί η Ρωσία να γίνει στόχος ισλαμιστών φονταμενταλιστών, λέει ο Πούτιν

Για άλλη μια φορά, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα σε διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέμεινε, με τον τρόπο του, πως η τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό κέντρο με τους περισσότερους των 140 νεκρούς, δεν μπορεί να έγινε από το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές φονταμενταλιστές. Έχουμε μια χώρα που επιδεικνύει ένα μοναδικό παράδειγμα διαθρησκευτικής και διεθνικής αρμονίας και ενότητας» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, συμπληρώνοντας, σε άλλο σημείο, πως «υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι ο κύριος στόχος αυτών που διέταξαν την τρομοκρατική επίθεση ήταν να πλήξουν την ενότητά μας».

Στο μεταξύ, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB συνέλαβε τρία ακόμη άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στην πολύνεκρη επίθεση τον περασμένο μήνα σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ένας Ρώσος υπήκοος και δύο αλλοδαποί, όλοι τους με καταγωγή από χώρες της Κεντρικής Ασίας, συνελήφθησαν στη Μόσχα, στο Γεκατερίνμπουργκ και στο Ομσκ, ανέφερε η FSB.

Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία, δύο από τους συλληφθέντες μετέφεραν χρήματα για την αγορά πυροβόλων όπλων και οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο Crocus City Hall στις 22 Μαρτίου, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 144 άνθρωποι.

Ο τρίτος συλληφθείς είχε άμεση συμμετοχή στη στρατολόγηση συνεργών στην επίθεση και στη χρηματοδότηση των δραστών.

Δημοφιλέστερα

To Top