Οικονομία

Η ΝΔ πάει για 164 έδρες και η Λατιν. καραδοκεί, ο Νεμπής κινείται στον ΟΤΕ, ο Δουζόγλου και η Μύκονος, ο μνηστήρας της «ηλεκτρικής καρέκλας»

Ασφαλώς και υπήρξε, απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε όλοι, μία σειρά από λανθασμένες κρίσεις, κυρίως από την πιο έμπειρη αστυνομικό που χειρίστηκε το ζήτημα και όπως προκύπτει ασφαλώς και υπήρχε πρωτόκολλο να προστατευθεί αυτή η γυναίκα, που δεν τηρήθηκε. Τέτοια μοιραία λάθη θα γίνονται πάντα, ακόμα και αν ήταν πολύ καλά οργανωμένες οι Αρχές. Που δεν είναι. Υπάρχουν όμως δύο βασικά πράγματα που αν δεν αλλάξουν δεν θα γίνει στο τέλος τίποτα. Πρώτον η αξιολόγηση, αν όλοι οι Δ.Υ. και φυσικά οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αξιολογούνται και ανέρχονται μισθολογικά και σε ιεραρχία όταν κάνουν καλά τη δουλειά τους, ή παραμένουν στάσιμοι ή και απολύονται (μεγάλο θέμα, ε;) αν δεν την κάνουν, δεν θα αλλάξει τίποτα. Και δεύτερον, ειδικά για την ΕΛΑΣ αν δεν αλλάξει ο νόμος με τον οποίον οι αστυνομικοί έπειτα από μία σύντομη θητεία 4-5 ετών επιλέγουν «Αθήνα ή επαρχία» με αποτέλεσμα από τους 57.000 οι 40.000 να βρίσκονται στην επαρχία κοντά στα χωριά τους, τότε θα καταλήγουμε πάντοτε στο σημερινό θέαμα στα τμήματα και δυστυχώς μερικές φορές σε δράματα.

Χωρίς Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές;

-Πάμε στα τρέχοντα. Μετά τη δίωξη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι Σπαρτιάτες αντιμετωπίζουν έναν ορατό κίνδυνο, ακόμα και αν δεν διώκεται ο αρχηγός τους (στα χαρτιά) Βασίλης Στίγκας: να μη συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές (η Pulse τους μέτρησε προχθές στο 2,5%). Και αυτό γιατί, όπως μου έλεγαν, ο Άρειος Πάγος, αφού κατατεθούν τα ψηφοδέλτια σε δύο εβδομάδες από τώρα, θα συνεκτιμήσει τη δίωξη που έχει ασκηθεί και περιγράφει στην πραγματικότητα ένα κόμμα-κέλυφος. Κάποιοι θεωρούν πιθανό ο Στίγκας να επιχειρήσει μια ντρίμπλα με τον εαυτό του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και πρόσωπα εντελώς άσχετα, πλην όμως το εγχείρημα πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Η Λατινοπούλου περιμένει

-Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις εξελίξεις στους Σπαρτιάτες παρακολουθούν με… λύσσα όλα τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Αυτή, πάντως, που θεωρεί ότι έχει πιο βάσιμες ελπίδες να αντλήσει ψήφους από τη διόλου αμελητέα δεξαμενή των Κασιδιάρηδων είναι η όμορφη Αφροδίτη Λατινοπούλου με το κόμμα Φωνή Λογικής, το οποίο έχει αρχίσει και καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις μεταξύ 1-2%. Άλλωστε, στα posts της Λατινοπούλου στο Intragram μαζεύονται αρκετοί οπαδοί Κασιδιάρη, οι οποίοι δεν κρύβουν την εκτίμησή τους για το πρόσωπό της (είδατε πόσο κομψά το γράφω).

Η μοιρασιά των εδρών

-Ενός κακού μύρια έπονται, πάντως, για το κόμμα που είχε ως “καύσιμο” τον Κασιδιάρη (κατά Στίγκα). Και αυτό γιατί, αν γίνουν δεκτές οι ενστάσεις κατά βουλευτών του κόμματος που έχουν κατατεθεί στο Εκλογοδικείο, τότε θα αρχίσουν να ανακατανέμονται έδρες του κόμματος. Εφόσον, λοιπόν, γίνει η σχετική ερμηνεία, τότε μπορεί να μοιραστούν και οι 12 έδρες του κόμματος, με ενσωμάτωση των ποσοστών του στα ποσοστά των κομμάτων. Η άσκηση είναι σχετικά εύκολη και εκτιμάται ότι μπορεί να πάρουν επιπλέον 5-6 έδρες η ΝΔ, 3 ο ΣΥΡΙΖΑ και από 1 το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας. Θα χρειαστούν, πάντως, κάποιοι μήνες για κάτι τέτοιο, αν και η απόφαση του Εκλογοδικείου ίσως βγει και εντός Απριλίου, καθώς η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Μυστήριο πράγμα οι αγορές

-Τι απέγιναν άραγε όλοι αυτοί που έκαναν ουρές για να πάρουν τη μετοχή της Πειραιώς στα 4 ευρώ; Αν θυμάμαι σωστά, μόλις πριν από λίγες ημέρες με το placement το ξένο βιβλίο καλύφθηκε 9 φορές και 4 το ελληνικό. Η μετοχή της Τρ. Πειραιώς χθες υποχώρησε στα 3,70 ευρώ. Πώς εξαντλήθηκε τόσο γρήγορα το τεράστιο αγοραστικό ενδιαφέρον και τη μετοχή -που οι επενδυτές ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν στα 4 ευρώ- τώρα δεν την αγοράζουν στα 3,70; Ούτε άλλαξαν οι συνθήκες στις αγορές, ούτε τα οικονομικά στοιχεία και οι προοπτικές της τράπεζας. Οπότε υπάρχουν δυο λογικές εξηγήσεις γιατί δεν ψωνίζουν στα 3,70 ευρώ αυτό που δέχονταν να πληρώσουν στα 4 ευρώ: Ή πιστεύουν ότι θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τη μετοχή σε χαμηλότερη τιμή ή οι ουρές δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο μας είπαν.

Δημοφιλέστερα

To Top