Διεθνή

Ρωσία: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς Μακρόν και Τσέχων ότι «έχει βάλει στο στόχαστρο» τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε σήμερα (5/4) τους ισχυρισμούς του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η Ρωσία «έχει βάλει στο στόχαστρο» τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, χαρακτηρίζοντάς τους απολύτως αβάσιμους.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό του υπουργού Μεταφορών της Τσεχικής Δημοκρατίας Μάρτιν Κούπκα, ο οποίος είπε στους “Financial Times” ότι η Ρωσία προσπαθούσε να σαμποτάρει τα σιδηροδρομικά δίκτυα της ΕΕ μέσω μιας εκστρατείας πειρατείας μεγάλης κλίμακας.

«Αυτές είναι απολύτως αβάσιμες κατηγορίες τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίπτωση. Συχνά ακούγονται, αλλά ποτέ δεν υποστηρίζονται από επαρκή στοιχεία ή επιχειρηματολογία. Δεν δεχόμαστε απολύτως τέτοιες κατηγορίες», είπε ο Πεσκόφ.

Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η Ρωσία προωθεί κάθε μέρα το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή το άλλο, επομένως θα ήταν ρίσκο. Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κρατηθούμε. Το σθένος, η αυτοπεποίθηση, η σχέση με την αλήθεια, είναι η δύναμη των δημοκρατιών και των μεγάλων εθνών».

Δημοφιλέστερα

To Top