Ελλάδα

Πήλιο: Πώς κατάφερε να κερδίσει ξανά το στοίχημα της επισκεψιμότητας μετά τον Daniel

Τον Σεπτέμβριο του 2023, τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias, χτύπησαν το Πήλιο αλλά και ολόκληρη την Θεσσαλία προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Ειδικά στο Πήλιο δεν καταστράφηκε μόνον ένα σημαντικό τμήμα του βασικού οδικού δικτύου της περιοχής, αλλά είχαμε βιβλικές καταστροφές και μέσα σε σημαντικούς οικισμούς στο Βουνό των Κενταύρων. Αυτή η δυσμενής συνθήκη τερμάτισε βίαια τότε την τουριστική περίοδο για πολλά εποχικά καταλύματα.

Μάλιστα σε κάποια από αυτά, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές. Είναι ακόμη «νωπές» οι εικόνες από την κατεστραμμένη Μηλίνα και τον Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο. Δυο περιοχές που αποτελούσαν μέχρι την καταστροφή, την σταθερή επιλογή για διακοπές τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους τουρίστες.


pileio-2


pileio-3


pileio-4


pileio-5

Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες έφεραν ξανά στο Πήλιο τους επισκέπτες

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες. Το Πήλιο εκτός από την καταστροφή των καιρικών φαινομένων, «χτυπήθηκε» για ένα διάστημα και από τις χαμηλές κρατήσεις τουλάχιστον έως και τα Χριστούγεννα. Στο διάστημα αυτό έγιναν τα απαραίτητα έργα όδευσης και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα, ήρθαν στις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, όπου είχαμε αρκετά καλές πληρότητες. Ακολούθησαν κάποια καλά Σαββατοκύριακα και τριήμερα όπως τα δυο τελευταία του Μαρτίου, δηλαδή της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης. Οι καλές υπηρεσίες προφανώς έφεραν ξανά στο Πήλιο τους επισκέπτες που ξεπέρασαν την διστακτικότητά τους μετά την καταστροφή του Σεπτεμβρίου.

«Περίπου στο 90% κυμάνθηκε η επισκεψιμότητα τα δυο τελευταία τριήμερα και πραγματικά είναι ένα θετικό μήνυμα για την προσπάθεια όλων μας αυτό το διάστημα. Μάλιστα ήδη για το Πάσχα είμαστε στο 60% και ανεβαίνουμε . Για τις κρατήσεις του Καλοκαιριού, παίρνουμε θετικά μηνύματα. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε κρατήσεις καλές σε κάποια Σαββατοκύριακα, όμως δυστυχώς χάσαμε τα συνέδρια και τις σχολικές εκδρομές», σημειώνει στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.


pileio-8


pileio-7


pileio-6


pileio-9

Πλατανιάς- Μηλίνα: «Τρέχουν» οι αποκαταστάσεις, σε αναμονή για τις κρατήσεις

Δημοφιλέστερα

To Top