Αθλητισμός

Κυπελλούχος Ισπανίας μετά από 40 χρόνια η Αθλέτικ Μπιλμπαο του Βαλβέρδε – Δείτε τα γκολ

Χρειάστηκε να περιμένει σαράντα ολόκληρα χρόνια, αλλά η αναμονή άξιζε τον κόπο. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε λύγισε την Μαγιόρκα με 4-2 στα πέναλτι (κ.δ. και παρ. 1-1) στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης και κατέκτησε το τρόπαιο για 24η φορά στην ιστορία της και πρώτη από το… 1984 και τον «πόλεμο του Σαντιάγο Μπερναμπέου»!

Ο κεντρικός αμυντικός Γεράι Άλβαρεθ δεν ξεπέρασε 100% τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και ο Αϊτόρ Παρέδες πήρε την θέση του στην ενδεκάδα των Λιονταριών, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να ποντάρει σταθερά στα αδέλφια Γουίλιαμς, Ινιάκι και Νίκο.

Ο Σέρτζι Νταρντέρ έχει εδραιώσει πλέον την θέση του στην μεσαία γραμμή των Νησιωτών, για τους οποίους ο Χαβιέρ Αγκίρε επέλεξε να ξεκινήσει με ενισχυμένο κέντρο και τους Βεντάντ Μουρίτσι και Κάιλ Λάριν στην επιθετική γραμμή.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0db9hj4o9s9)

Με… μοιρογνωμόνιο ο Ντάνι Ροντρίγκεθ το 0-1
Η Αθλέτικ μπήκε «φουριόζα» και έχασε μια καλή ευκαιρία με το «καλησπέρα» με τον Νίκο Γουίλιαμς, με την Μαγιόρκα να κλείνεται πολύ καλά στην άμυνα και σιγά σιγά να βγαίνει από το καβούκι της.

Ο Ντόμινικ Γκρέιφ ανταποκρίθηκε άψογα σε μακρινό σουτ του Ίνιγκο Ρουίθ Ντε Γκαλαρέτα, τον οποίο πρόλαβε αμέσως μετά ο Αντόνιο Ραΐγιο, με τους Βάσκους να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, αλλά τους Νησιώτες να απαντούν με προσπάθεια του Μουρίτσι που έβγαλε δύσκολα ο Γιούλεν Αγκιρεθαμπάλα.

Δημοφιλέστερα

To Top