Διεθνή

Ίμπιζα: Οι τουρίστες «ξεσπιτώνουν» τους ντόπιους – Στα ύψη τα ενοίκια, κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους!

O υπερτουρισμός στην Ίμπιζα εκτόξευσε τις τιμές των ενοικίων, ξεσπιτώνοντας πολλούς κατοίκους αλλά και εργαζόμενους του δημοφιλούς ισπανικού νησιού.

Όπως μεταδίδει το BBC, η κατάσταση είναι δραματική κυρίως για τους πολίτες που αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους -όσοι είναι τυχεροί να έχουν ένα.

Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, αφορά τους περίπου 160.000 κατοίκους της Ίμπιζα και είναι τόσο σοβαρό, ώστε αρκετοί από αυτούς έχουν βρει στέγη στα οχήματά τους.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του σεφ Σεζάρ Νεμπρέρα, ο οποίος έχει μετατρέψει σε κατάλυμα το αυτοκίνητό του τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο μισθός του πάντως δεν φθάνει για να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, όπως λέει. «Η διαμονή στην Ίμπιζα είναι πολύ ακριβή και γίνεται ολοένα και ακριβότερη. Τα ενοίκια είναι πέραν των ορίων των οικονομικών απολαβών. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση, λιγότερο άνετη, αλλά μου επιτρέπει να συνεχίσω να ζω στο νησί», υποστηρίζει στο BBC.

Την ίδια απίστευτη κατάσταση λόγω των πανάκριβων ενοικίων βιώνουν και πολλοί ντόπιοι επαγγελματίες στην Ίμπιζα, ανάμεσά τους και αστυνομικοί.


ibiza_tourism

Πέρυσι, τρεις με τέσσερις αστυνομικοί μετέτρεψαν σε σπίτι τα οχήματά τους στο νησί των Βαλεαρίδων, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό τους όργανο IGC.

Δημοφιλέστερα

To Top