Διεθνή

Γερμανία: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ σβήνει σήμερα 80 κεράκια

Ογδόντα ετών γίνεται σήμερα ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ έχοντας στο πλευρό του την πέμπτη σύζυγό του. O έβδομος καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας θα γιορτάσει τα γενέθλιά του απουσία του φίλου του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι ο 71χρονος ηγέτης της Ρωσίας έχει «απαγορευτικό» από τη Δύση μέσω των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί για τον πόλεμο που κήρυξε στην Ουκρανία.

Ευχές για τα 80στά γενέθλια του Σρέντερ του έστειλαν μέσω επιστολής ο νυν καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, όπως ο πρόεδρος της χώρας, Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαγιερ, γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες FAZ και Bild.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, το κόμμα από το οποίο ο Σρέντερ αναδείχθηκε στην πολιτική αρένα της ατμομηχανής της Ευρωζώνης, κρατούν αποστάσεις από τον ίδιο καθώς συνεχίζει να διατηρεί διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο. Επιπλέον, εξακολουθεί να εργάζεται για λογαριασμό της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Nordstream.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, στα γενέθλια του Σρέντερ που σηματοδοτούσαν κάθε φορά αλλαγή δεκαετίας, o Πούτιν βρισκόταν πάντα στο πλευρό του φίλου.

Τον Απρίλιο του 2004, όταν ο Σρέντερ είχε γιορτάσει τα 60α γενέθλιά του στο Ανόβερο, είχε καλωσορίσει θερμά τον Ρώσο ηγέτη.

Αλλά και όταν έσβησε 70 κεράκια, ο Πούτιν ήταν δίπλα του για να ευχηθεί «χρόνια πολλά».

Δημοφιλέστερα

To Top