Αθλητισμός

Μόντε Κάρλο Masters: Χωρίς να ιδρώσει ο Τσιτσιπάς πέρασε στον 2ο γύρο

Στο Πριγκηπάτο ξεκίνησε η σεζόν στο χώμα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με νίκη επί του Λάσλο Τζέρε με τον Σέρβο να εγκαταλείπει λόγω τραυματισμού και να προκρίνεται στον δεύτερο γύρο του τουρνουά.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0esotrjjeep)

Το ματς ξεκίνησε με σταθερότητα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος κράτησε τα σερβίς του για να βρεθεί με το προβάδισμα (2-1) στην αλλαγή πλευράς. Στο τέταρτο game ο Έλληνας πραγματοποίησε το πρώτο break, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια κάνοντας το hold για το 4-1. Ο Τζέρε δεν κατάφερε να κατευνάσει τον ρυθμό του Τσιτσιπάς, παίρνοντας αρκετά ρίσκα τα οποία τον ανάγκασαν σε αρκετά λάθη δίνοντας τη δυνατότητα στον Έλληνα για ένα ακόμη break (5-1).

O Νο.12 τενίστας στον κόσμο με τις μπάλες στα χέρια, σέρβιρε για να κλείσει το πρώτο σετ, βλέποντας τον Σέρβο να κάνει μικρή αντεπίθεση και να μένει στο σετ με break (5-2), σβήνοτας δύο set point. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο game έκανε το 5-3, αλλά στο 9ο game ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο το set point που του παρουσιάστηκε για να πάρει προβάδισμα στον αγώνα με 6-3.

Μετά το break ήρθε η εγκατάλειψη του Τζέρε

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες ήταν αρκετά σταθεροί στο σερβίς τους. Ο πρώτος που απείλησε με break ήταν ο Λάσλο Τζέρε, με τον Σέρβο να φτάνει σε διπλό break point. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πολύ σταθερός και έσβησε τα break points του Τζέρε για το 2-2.

Στο πέμπτο game ο Στέφανος ήταν κυριαρχικός και με δύο λάθη του Σέρβου κατάφερε να πάρει το break και το προβάδισμα στο σετ. Αυτό ήταν και το τελευταίο game του ματς, καθώς πριν σερβίρει ο Έλληνας ο Λάσλο Τζέρε εγκατέλειψε λόγω του τραυματισμού, με το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο να πηγαίνει στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στον δεύτερο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τζάρι – Ετσεβερί, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τη Τρίτη (9/4).


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0esk8gvfowp)

Δημοφιλέστερα

To Top