Οικονομία

Το προεκλογικό team του ΜΜ, ο «διπολικός» Ζαγόρ, η Nova και το CVC, υπογράφουν αύριο ΔΕΗ και Κωτσόβολος, τα deals στην Πληροφορική

Εντάξει, εγώ λεπτομέρειες δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι είναι κρίμα γιατί τόσα χρόνια ο Μουρούτης ήταν πάντα δίπλα στον Πρόεδρο Αντώνη και στα δύσκολα. Τώρα για τα μούτρα Καραμανλή (Ραφήνας) πραγματικά όταν ρώτησα μου είπαν από το Μ.Μ. ότι «εμείς ό,τι ζήταγε ο Πρόεδρος Κώστας ”ναι” του λέγαμε πάντα, γιατί τέτοια πίκρα…». Πάμε παρακάτω όμως, η ζωή συνεχίζεται, χθες ήρθε (ή είναι στον δρόμο;) ο Σταν Γκρίνμπεργκ που χαράσσει πάντα εκλογική στρατηγική για τον Κ.Μ., στο τιμ προστέθηκε και ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης που πάντα καλείται στα κρίσιμα εκλογικά (και άλλα) και μαζί με τον… Παύλο Μαρινάκη, τον Νέζη την Κύρα Κάπη, και φυσικά στον Σκέρτσο που πάντως ασχολείται περισσότερο με το κυβερνητικό έργο ξεκίνησαν την προεκλογική προετοιμασία. Μην ξεχάσουμε τον δημοσκόπο Θωμά Γεράκη και τον εκλογολόγο υπουργό Λιβάνιο.

Εν ενεργεία με ΝΔ, υποψήφιος με ΠΑΣΟΚ

-Κάτι μοναδικό συμβαίνει με την περίπτωση του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος ανακοινώθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ως… φίλος Νίκου (Ανδρουλάκη). Ο ίδιος δεν έχει ακόμα παραιτηθεί από τη θέση του ως ευρωβουλευτής της ΝΔ, αν και το όνομά του απομακρύνθηκε από τη σχετική ιστοσελίδα, και τυπικά εξακολουθεί να λογίζεται στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, ενώ την ίδια ώρα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ! Ρώτησα σχετικά πηγή μου και μου είπε μάλιστα ότι ο ευρωβουλευτής δεν έχει στείλει καν e-mail κεντρικά στη ΝΔ.

Αυτιάς-Καλλιακμάνης

-Μεγάλες είναι οι πιθανότητες ο Γιώργος Αυτιάς να ανακοινωθεί αυτοτελώς ως υποψήφιος ευρωβουλευτής αυτή την εβδομάδα, καθώς ο άνθρωπος… την πάτησε, μιας και οι ανακοινώσεις για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο θα γίνουν την άλλη Δευτέρα, αυτός όμως αποχαιρέτισε τηλεοπτικά την Κυριακή. Από την άλλη, ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στη ΝΔ και η περίπτωση του αστυνομικού συνδικαλιστή Καλλιακμάνη, ο οποίος εν τέλει θα πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είχε αυτοπροταθεί και είχε κάνει ραντεβού και για τις εθνικές εκλογές, ενώ στην ίδια λογική είχε μπει στο κάδρο και για τις ευρωεκλογές. Πράγματι, το όνομά του αξιολογήθηκε, αλλά ενημερώθηκε ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο. Και μετά βρήκε και αυτός τον δρόμο για το ΠΑΣΟΚ. Γενικά, πάντως, αυτές τις μέρες το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο κλείνει και θα έχει σίγουρα ανθρώπους από τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία που «μπορούν να φέρουν ψήφους και όχι να κάνουν ανακύκλωση ψήφων», όπως μου το έθεσε η πηγή μου.

Nova-CVC

-Λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα υπόγραψε ένα Non Disclosure Agreement (NDA) η Nova με το CVC προκειμένου να εξετάσει το fund την εξαγορά της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας. Το CVC είναι το πρώτο που υπέγραψε αυτή τη νομική διαδικασία για να «δει» τα στοιχεία της και φυσικά μπορεί να έπονται κι άλλοι, πρόκειται δε να κρατήσει τουλάχιστον κανένα εξάμηνο, απ’ ό,τι λένε οι πηγές. Για την είσοδό τους στη Nova έχουν ενδιαφερθεί και εγχώρια media, σε συνδυασμό με κάποιον μεγάλο παίκτη βέβαια, γιατί το τίμημα θα κυμανθεί μεταξύ 1,5 – 2 δισ. ευρώ.

Αύριο υπογράφει η ΔΕΗ με την Curry’s για τον Κωτσόβολο

-Έφθασαν χθες στην Αθήνα τέσσερα ανώτατα στελέχη της βρετανικής Curry’s προκειμένου να υπογράψουν με τη ΔΕΗ τη μεταβίβαση του Κωτσόβολου. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντοτε, οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν αύριο Τετάρτη οπότε οι μετοχές της Κωτσόβολος θα μεταβιβαστούν στη ΔΕΗ, που γίνεται ο πέμπτος κατά σειρά ιδιοκτήτης της αλυσίδας με τα 94 καταστήματα μετά τον Παναγιώτη Κωτσόβολο, τον Μαρίνο Παράβολο, τον όμιλο Φουρλή και την Curry’s. Με την ολοκλήρωση του deal η διοίκηση της ΔΕΗ θα ανοίξει τα χαρτιά της και θα πληροφορηθούμε αναλυτικά τις συνέργειες από την αγορά της Κωτσόβολος, τα σχέδια για την αξιοποίηση των logistics και του δικτύου, τα ασφαλιστικά προϊόντα κ.ά. Γενικότερα φαίνεται πως αρκετές δουλειές που προετοιμάζονταν καιρό, γνωστές και μη ωριμάζουν, οπότε τις επόμενες ημέρες και συνολικά ως το Πάσχα δεν θα βαρεθούμε.

Δημοφιλέστερα

To Top