Διεθνή

Rent an island: Πολυτελείς διακοπές για βαριά πορτοφόλια

Εχετε σκεφτεί πως αντί να πάτε για διακοπές σε κάποιον ελληνικό νησιωτικό ή ηπειρωτικό προορισμό, θα μπορούσατε να νοικιάσετε ένα ιδιωτικό νησί μόνο για εσάς, την οικογένειά σας και τους φίλους σας;

Οσο και αν το ερώτημα μοιάζει για τους περισσότερους, υπό τις σημερινές συνθήκες ζωής, μάλλον ως κακόγουστο αστείο, υπάρχουν και αυτά… Ιδιωτικά νησιά προς μίσθωση στα πιο απίθανα μέρη του πλανήτη.

Και εδώ βέβαια συναντάμε περιπτώσεις και… περιπτώσεις. Δηλαδή εκείνα που απευθύνονται πράγματι σε ένα σχετικά διευρυμένο κοινό και σε εκείνα που ταιριάζουν μόνο στο ολιγομελές target group των rich and famous ή και απλά rich, καθώς το μόνο που μετράει είναι το πορτοφόλι και αν θα μπορούσε να αντέξει τα υπέρογκα ποσά που ζητούνται.

Γι’ αυτούς λοιπόν που είναι σε θέση να δώσουν κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή δολάρια για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, η μίσθωση ενός ιδιωτικού νησιού αποτελεί ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τη ναύλωση, για παράδειγμα, ενός yacht που θα τους ερχόταν περίπου στο ίδιο κόστος.


rent_an_island___2_

Kanu Island – Καραϊβική – 5.220 δολάρια/ημέρα – Διαθέτει πέντε βίλες, οι τιμές προσφοράς είναι για all inclusive παροχές 8 ατόμων και η ελάχιστη διαμονή είναι για 4 ημέρες

Εκτός, όμως, από τις θερινές αποδράσεις, ιδιωτικά νησιά νοικιάζονται και για να φιλοξενήσουν ένα οποιοδήποτε event, όπως έναν παραμυθένιο γάμο ή έναν αξέχαστο «μήνα του μέλιτος».

Βέβαια ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις τέτοιων νησιών, όπου οι τιμές ενοικίασης δημοσιοποιούνται, καθώς κατά κανόνα δίνονται κατόπιν αιτήσεως (upon request). Αυτό ισχύει για τις πιο ακριβές επιλογές, που προφανώς αφορούν κάποιους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι ίσως έχουν βαρεθεί τον δικό τους ιδιωτικό παράδεισο και αναζητούν ποικιλία και νέες εμπειρίες. Ωστόσο υπάρχουν και νησιά που προσφέρονται για οικογένειες ή παρέες σε πιο… προσιτές τιμές.

Από τις Μαλδίβες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μέχρι τα Φλόριντα Κις, τις Φιλιππίνες, τη Μοζαμβίκη, την Καμπότζη και την Τανζανία υπάρχουν εκατοντάδες ιδιωτικά νησιά που καλύπτουν όλα τα γούστα για όσους θέλουν να ζήσουν ως… billionaires έστω και για λίγες ημέρες. Εάν κάποιος μπορεί και είναι αποφασισμένος αλλά δεν θέλει να…ξενιτευτεί, υπάρχουν και πιο κοντινές λύσεις, όπως στην Κροατία, ακόμη και στη χώρα μας.

Δημοφιλέστερα

To Top