Διεθνή

Σε αρνητικό ρεκόρ η στάθμη του νερού στα Ουράλια μετά τις σαρωτικές πλημμύρες που συνεχίζουν να πλήττουν τη Ρωσία

Το ύψος των υδάτων συνεχίζει και αυξάνεται σήμερα στη Ρωσία και το Καζακστάν, που πλήττονται από σαρωτικές πλημμύρες ιδίως κατά μήκος του ποταμού Ουράλη, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες αναμένουν μια νέα κορύφωση αύριο.

Στο Όρενμπουργκ, στα Ουράλια, οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στην πόλη, με τη στάθμη του νερού να ανέρχεται στα 914 εκατοστά το βράδυ. Το όριο «κινδύνου» βρίσκεται στα 930 εκατοστά, την ώρα που το ρεκόρ των 946 εκατοστών είχε σημειωθεί το 1942.

«Αποτελεί ένδειξη ότι η κατάσταση σχετικά με τις πλημμύρες στο Όρενμπουργκ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης με πληθυσμό 500.000 κατοίκους Σεργκέι Σαλμίν, στο Telegram.

Κάλεσε τους κατοίκους πολλών συνοικιών της πόλης να φύγουν: «Μην χάνετε χρόνο».

Οι ορμητικοί χείμαρροι προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες σχετίζονται σε μια αύξηση της θερμοκρασίας, ταυτόχρονα με το λιώσιμο των χιονιών και την τήξη των πάγων που κάλυπταν ποταμούς.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και του Καζακστάν Βλαντίμιρ Πούτιν και Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα και «συμφώνησαν να δώσουν εντολή για να ενεργοποιήσουν» το σχέδιο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης και μετεωρολογικής πρόβλεψης, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Δημοφιλέστερα

To Top