Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: Θα είναι δύσκολη η αντιπυρική περίοδος – Στη βόρεια Ελλάδα θα δώσουμε μάχη

Το μήνυμα ότι φέτος η αντιπυρική περίοδος θα είναι δύσκολη, όπως ήταν και αυτή του 2023, έστειλε από την Πυλαία και το Πανόραμα όπου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ειδικά για την βόρεια Ελλάδα είπε ότι «θα δώσουμε μάχη».

«Στη βόρεια Ελλάδα θα δώσουμε μάχη. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το πώς πήγανε τα πράγματα πέρυσι. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο τον οποίο λειτουργήσαμε συνολικά αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα. Αναγνωρίζω ότι ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος, θα είναι όμως και φέτος. Άρα πρόληψη, οργάνωση, συνεργασία, σκληρή δουλειά, χαμηλά οι τόνοι και όλοι μαζί» ανάφερε ο κ. Κικίλιας.

Όπως επισήμανε «δεν υπάρχει το περιθώριο των μικροπολιτικών αντιδικιών, άλλωστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία είναι πολύ έξω από κόμματα και παρατάξεις» και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος».

Αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες της βόρειας Ελλάδας ανέφερε ότι υπάρχουν από το δάσος του Σέιχ Σου, τα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική μέχρι πιο ανατολικά το κομμάτι της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς, της ανατολικής Μακεδονίας και πιο δυτικά η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Με αφορμή, δε, το γεγονός ότι ήδη σημειώθηκαν πυρκαγιές τον Απρίλιο και μάλιστα σε υψόμετρα, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «στα Πιέρια, η πυρκαγιά ήταν πάνω από 1.500 μέτρα. Αυτό δείχνει ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, επαναλαμβάνω, με λίγα λόγια και πολλή πολλή δουλειά, οργάνωση και θα δώσουμε μάχη. Μόνο αυτό μπορώ να υποσχεθώ».

Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στην Πυλαία μετείχαν διοικητές και υποδιοικητές της πυροσβεστικής υπηρεσίας και πυροσβέστες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ στη δεύτερη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Πανοράματος έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δασάρχες, διευθυντές και επιθεωρητές δασών, προϊστάμενοι των αυτοτελών διευθύνσεων πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ, του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., του λιμεναρχείου και των εθελοντικών ομάδων κ.ά.

Δημοφιλέστερα

To Top