Οικονομία

Τα ευρωσελέμπριτις, η Ελεονώρα, ο Χαρούλης και ο Αργυρός (δεν βλέπω κανέναν), το σοβαρό ΠΑΣΟΚ και η «Μεγάλη Βρεττανία», ο Ιβάν, ο Στέγγος και το… απροσδιόριστο

Λοιπόν στη ΝΔ, μιας και αφήσαμε τα… illuminati περί λίστας υποψηφίων με κύρος και βάρος επιστημονικό κ.λπ., πήγαμε στον Γιωργάρα τον Αυτιά (με φόντο την ελληνική σημαία) που στο κάτω κάτω της γραφής μπροστά στον Ζαγόρ που είχε πριν το κόμμα μοιάζει κάτι σαν τον μακαρίτη τον νομπελίστα Πίτερ Χιγκς. Αλλά δεν μένουμε μόνο εκεί από τηλεοπτικές προσωπικότητες, μαθαίνω ότι συζητιέται και η Ελεονώρα Μελέτη, συμπαθέστατη και ίσως από τις λίγες γυναίκες τηλεστάρ με πιθανότητες επιτυχίας.

Χαρούλης-ΣΥΡΙΖΑ-Αργυρός

-Τώρα οι φήμες λένε ότι και ο Stefan Kassel πάει και λίγο προς το πιο κουλτουρέ κάνοντας στενό μαρκάρισμα στον τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Καλά πάμε, βλέπω «μια πχοιότητα» που έλεγε και ο Κώστας Σημίτης. Βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι φαντεζίστας και δεν τον πιάνεις, μου λένε ότι ήθελε και τον Αργυρό αλλά δεν… κάθισε η φάση.

Μεγάλη Βρεττανία-150 χρόνια

-Προχθές έγινε μια πολύ καλή εκδήλωση για τα 150 χρόνια ζωής του ξενοδοχείου της «Μεγάλης Βρεττανίας» στο θέατρο Παλλάς και προβλήθηκε ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ για το ξενοδοχείο υπό την επιμέλεια του Παύλου Τσίμα. Από τη Μ.Β. πέρασε ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας, από τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Τσώρτσιλ, την Κάλλας και τον Ωνάση μέχρι τη Χούντα, τους «Αγανακτισμένους» έως και σήμερα που ακμάζει η πλατεία Συντάγματος. Στην εκδήλωση και στη grande δεξίωση που ακολούθησε στους χώρους του ξενοδοχείου, όπου παρέστησαν εκατοντάδες καλεσμένοι της οικογένειας Αθανασίου Λασκαρίδη, διέκρινα δυο υπουργούς, η μια παλιά νεοδημοκράτισσα -η Όλγα Κεφαλογιάννη που εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη- τον Κυριάκο Πιερρακάκη, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τη σύζυγό του Δάφνη, τον Βαγγέλη Βενιζέλο, και τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και τον «πράσινο» δήμαρχο Χάρη Δούκα. Α, ρε Πασοκάρα, τι δόξες έχεις περάσει…

Οι ενστάσεις κατά των Σπαρτιατών

-Οι Σπαρτιάτες διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν και μπορεί σε μερικές μέρες να μην έχουν τους 5 βουλευτές για να είναι Κ.Ο. στη Βουλή. Μαθαίνω ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε κάθε περίπτωση προσανατολίζονται να καταθέσουν υπομνήματα ως τις 20 Απριλίου στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να τελειώσει η κοροϊδία και να μη συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές, εφόσον κάνει δεκτές αυτές τις ενστάσεις το Ανώτατο Δικαστήριο. Ενδεχομένως στην εξίσωση να μπουν κι άλλα κόμματα, καθώς οι συνεννοήσεις είναι παρασκηνιακές.

Οι απαντήσεις του Τσίπρα

-Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει ότι δεν θα υιοθετήσει το στυλ… Καραμανλή -να μένει σιωπηλός δηλαδή- όντας αρκετά νέος για να είναι συνταξιούχος. Και μπορεί να μην έχει ξεπεράσει τις διαφωνίες του με τον Κασσελάκη και το στυλ του πολιτεύεσθαι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται όμως σε αυτή τη φάση να ανοίξει κι άλλη πληγή. Σήμερα, λοιπόν, θα απαντήσει σε ερωτήσεις στο one on one που θα έχει στους Δελφούς και φαντάζομαι ότι θα πει τα ευρωπαϊκά και για την ακροδεξιά που τον ενδιαφέρουν, αλλά θα αναφερθεί και στα εγχώρια, χωρίς να το κάνει «κούγκι».

Δημοφιλέστερα

To Top