Οικονομία

Ο χαμογελαστός Κολωνακιώτης καταπίνει τον θυμωμένο μπουμπουριστό, έκλεισε το deal της Κέρκυρας, η Prodea πυργοδέσποινα στο Ελληνικό και το… mon amour γράμμα στον ΑΔΜΗΕ

Τι ωραίο και κομψό σπίτι, φωτεινά χαμόγελα και elegant style από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τι να του πει τώρα ο άλλος, ο «θυμωμένος αρχηγός» Νίκος με εκείνο το κακομοίρικο TikTok με τους χοχλιούς μπουμπουριστούς… Ο ένας πολεμάει με μπαζούκας και ο άλλος με το νεροπίστολο ο φουκαράς, άσε που έχει και τις Μιλένες με τις Νάντιες να τον εκθέτουν.

Γκάλοπ

-By the way (που λέει και ο Κίμων Κουλούρης) πήρα και ρώτησα την πολύ δυνατή δημοσκοπική πηγή μου τι λένε οι δικές τους έρευνες που τρέχουν τώρα και μου είπε ότι η ΝΔ είναι περί το 32%-33%, (ακόμα και στην πιο… δύσκολη Β. Ελλάδα δεν πέφτει κάτω από 29%), ο Στέφανος μπορεί και να πιάσει Τσίπρα, είναι σαφές ότι έχει πάρει τα πάνω του και πάει για 17% και ο Ν.Α. στριφογυρίζει στο 13%. Μην τον φτάσει και ο Βελόπουλος και έχουμε δράματα…

Ευρωβουλευτές

-«Δεν έχει αποφασίσει ακόμα ο Κ.Μ. για τον Μπελέρη» ήταν η απάντηση που πήρα, αλλά πάντως η πηγή μου μού επιβεβαίωσε ότι χθες τουλάχιστον το βαρομετρικό ήταν χαμηλό για τον δήμαρχο Χειμάρρας. Αντιθέτως, μου είπε η ίδια πηγή ότι μάλλον το βαρομετρικό για την Ελεωνόρα Μελέτη ήταν καλό χθες. Με πήρε και ένας φίλος του τραγουδιστή Χαρούλη και μου είπε «παιδιά, μην μας παιδεύετε, ούτε θέλουμε, ούτε μας είπαν να γίνει ευρωβουλευτής ο Χαρούλης». Εντάξει, το καταλάβαμε.

Έκλεισε το deal της Κασσιόπης στην Κέρκυρα

-Η συμφωνία υπογράφηκε, τα λεφτά πέρασαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν. Η μεγάλη έκταση των 438 στρεμμάτων που βρίσκεται στην Κασσιόπη της Κέρκυρας μετά τις άκαρπες πολυετείς προσπάθειες αξιοποίησής της από το αμερικανικό fund NCH Capital, τελικά αλλάζει ιδιοκτήτη. Η εταιρεία του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Τζον Κάλαμος, Calamos Investments, στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι ο Τζον Κουδούνης, κατέβαλε 32 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την ιδιοκτησία της Κασσιόπης την οποία είχε αγοράσει η NCH Capital από το ΤΑΙΠΕΔ στην πρώτη του -τότε- ιδιωτικοποίηση με σκοπό την απομείωση του Δημοσίου Χρέους. Η NCH Capital φαίνεται πως αποχωρεί και αποεπενδύει καθώς εγκαταλείπει όλες τις θέσεις της στη βαλκανική χερσόνησο. Αντιθέτως, η Calamos Investments -που διαχειρίζεται περισσότερα από 35 δισ. δολάρια- επιμένει στην Ελλάδα. Αφού δεν κατάφερε να αποκτήσει την Εθνική Ασφαλιστική, ο Τζον Κουδούνης έκλεισε μια συμφωνία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του, δημιουργώντας την Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η τρίτη λοιπόν «ελληνική προσπάθεια» της Calamos Investments αφορά τα φιλόδοξα -και πλήρως αδειοδοτημένα, έτοιμα προς υλοποίηση- σχέδια για την αξιοποίηση της Κασσιόπης με τουριστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Η Prodea θέλει τον πύργο της στο Ελληνικό

-Πολύ διακριτικά, η LAMDA Development τρέχει αυτό το διάστημα έναν διαγωνισμό για πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό που βρίσκονται πίσω από τη γειτονιά little Athens. Το project έχει την επωνυμία Sunrise, η χρήση είναι οικιστική και ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να δώσει προσφορά είτε για κάθε οικόπεδο ξεχωριστά, είτε και για τα πέντε συνολικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι για ένα από τα πέντε οικόπεδα ο ιδιοκτήτης του έχει τη δυνατότητα να οικοδομήσει πύργο με ανώτατο ύψος 50 μέτρα. Για τα υπόλοιπα τέσσερα κτίρια το ύψος δεν θα υπερβαίνει τα 15 μέτρα. Συνολικά και στα πέντε οικόπεδα, η δόμηση δεν θα υπερβεί τα 50.000 τμ. και όπως είπαμε μόνον για κατοικίες. «Παρών» στον διαγωνισμό έχει δώσει η Prodea, η οποία -κατά πληροφορίες- ενδιαφέρεται κυρίως για τον πύργο των 50 μέτρων, καθώς δίνει βάρος στον τομέα της κατοικίας για μεσαία εισοδήματα, τόσο σε Βόρεια όσο και σε Νότια προάστια. Οι πύργοι είναι στο πλαίσιο της δυνατότητας για συγκεκριμένα, ψηλά κτίρια εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, με βάση τον σχεδιασμό που έχει εγκριθεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Δημοφιλέστερα

To Top