Διεθνή

Πλημμύρες στη Ρωσία: Νέα έκκληση σε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – Η στάθμη του νερού αυξάνεται ραγδαία

Οι αρχές στη ρωσική πόλη Όρενμπουργκ κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους να απομακρυνθούν αμέσως λόγω της απότομης αύξησης της στάθμης ποταμών που υπερχείλισαν λόγω του χιονιού που λιώνει.

Η στάθμη του νερού αυξάνεται επίσης ραγδαία σε μια άλλη ρωσική περιοχή, την Κουργκάν, και στο γειτονικό Καζακστάν οι αρχές ανέφεραν πως 100.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μέχρι τώρα από τις εστίες τους, καθώς η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας οδήγησε στο λιώσιμο μεγάλων όγκων χιονιού και πάγου και προκάλεσε κατά τόπους πλημμύρες νερού και λάσπης.

Οι περιφερειακές αρχές κάλεσαν σε μαζική εκκένωση τμημάτων του Όρενμπουργκ, όπου κατοικούν μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ανέφεραν πως η στάθμη του ποταμού Ουράλη έχει φθάσει τα 11 μέτρα και 43 εκατοστά από 10,87 μέτρα μία ημέρα νωρίτερα και πως η κατάσταση τώρα είναι επικίνδυνη.

«Οι σειρήνες ηχούν στην πόλη. Δεν είναι άσκηση. Μαζική εκκένωση είναι σε εξέλιξη», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σαλμίν, στην εφαρμογή Teleghram.

«Η κατάσταση των πλημμυρών στο Όρενμπουργκ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Τις τελευταίες δέκα ώρες, η στάθμη του νερού στον ποταμό Ουράλη έχει αυξηθεί κατά 40 εκατοστά και τώρα βρίσκεται στα 11,43 μέτρα. Υπάρχει κίνδυνος».

Η έκκληση προς τους κατοίκους

Δημοφιλέστερα

To Top