Αθλητισμός

Άντεξε ο Ολυμπιακός, 3-2 τον ΠΑΟ στον πρώτο τελικό-θρίλερ στο βόλεϊ γυναικών – Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με την ποιότητα των δύο ομάδων είδαμε ένα πολύ κακό ποιοτικά ματς, όχι αντάξιο ενός τελικού Volley League γυναικών, όπου στο φινάλε μέτρησε η προσωπικότητα κάποιων αθλητριών…

«Η διαφορά μας από τον Ολυμπιακό ήταν το ποσοστό στο τρανσίτιον (κόντρα μπάλα), αλλά τώρα έχουμε βελτιωθεί» είχε πει στην συνέντευξη Τύπου ο Ντράγκαν Νέσιτς κι οι αριθμοί εν μέρει δικαιώνουν τον Σέρβο.

Λέμε εν μέρει γιατί κι οι δύο ομάδες τελείωσαν με 37%, με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός είχε +24 άμυνες (100 έναντι 76), αλλά σήμερα στην καλή υποδοχή (που υπερτερούσε στα προηγούμενα ματς) ήταν επίσης μέτριος (κι οι δύο πάλι από 37%) με τις Καράρο, Παπαφωτίου να εμπιστεύονται ελάχιστα τις κεντρικές….

Από τις 175 επιθέσεις του Ολυμπιακού οι 23 (το 13/1%) πήγε σε Φαριόλ, Λαμπρούση, από τις 161 του ΠΑΟ μόλις οι 26 (16.1%) πήγε σε Χατζηευστρατιάδου, Σάμανταν.

Βέβαια η Κροάτισα ήταν εξαιρετική πάνω στο φιλέ (7 μπλοκ), όμως ο ΠΑΟ με την απουσία της Γκρότους (πρόβλημα στον προσαγωγό) δεν είχε δεύτερο επιθετικό πυλώνα πλην της Άτκινσον. Κι αυτό γιατί η Καρκάσες είχε 20 πόντους, αλλά στην ουσία προσέφερε μόλις έναν (1) έχοντας 19 λάθη (σε υποδοχή, σερβίς και επίθεση).

Αντιθέτως ο Ολυμπιακός μπορεί να είδε την Κούμπουρα από ένα σημείο και μετά να αρχίζει τα λάθη (+10 έγραψε στο τέλος του ματς), αλλά είχε και την Νίζετιχ (ειδικά στο τάι μπρέικ) και την Μλεΐνκοβα (+15 πόντους η Τσέχα).

Ωστόσο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ζορίστηκε τόσο πολύ απέναντι στον.. προβληματικό (και χωρίς την Γκρότους) Παναθηναϊκό αφήνει ανοικτή αυτήν την σειρά, αν και στον δεύτερο αγώνα η πίεση θα είναι στην πλευρά των πράσινων.


Ολυμπιακός ΣΦΠ - Παναθηναϊκός ΑΟ | 1ος Τελικός Volleyleague Γυναικών 2023/24

Το ματς

Δημοφιλέστερα

To Top