Διεθνή

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Πανηγυρισμοί αλλά και ουρές στα βενζινάδικα στην Τεχεράνη

Με ενθουσιασμό έγινe δεκτή στο Ιράν η μαζική επίθεση κατά ισραηλινών στόχων με drone και πυραύλους τα ξημερώματα της Κυριακής.

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την επίθεση, την ώρα που άλλοι περίμεναν σε μεγάλες ουρές για να προμηθευτούν βενζίνη ενόψει της απάντησης που αναμένεται να δώσει το Ισραήλ στην επίθεση.

«Θάνατος στο Ισραήλ!» και «Θάνατος στην Αμερική!» φώναζαν διαδηλωτές στην πλατεία Παλαιστίνης της Τεχεράνης, αφού συγκεντρώθηκαν λίγο αφότου οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν την έναρξη της επιχείρησης.

Μια τοιχογραφία που γράφει «το επόμενο χαστούκι είναι πιο άγριο» αποκαλύφθηκε στην πλατεία όπου ένα τεράστιο πανό κρέμεται εδώ και μέρες και καλεί, στα εβραϊκά, τους Ισραηλινούς να βρουν καταφύγιο».

Οι διαδηλωτές ανεμίζουν ιρανικές και παλαιστινιακές εθνικές σημαίες μαζί με πανό που γράφουν «η νίκη του Θεού είναι κοντά».

Ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών έχει επίσης συγκεντρωθεί έξω από τη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, αναφέρουν οι Times of Israel.

Διαδηλώσεις υπέρ της επίθεσης έγιναν και στο Ισφαχάν, όπου είναι θαμμένος ο ταξίαρχος Μοχάμαντ Ρεζά Ζαχέντι, ένας από τους στρατηγούς που σκοτώθηκαν στο χτύπημα στη Δαμασκό, αλλά και στην πόλη Κέρμαν στα νότια όπου είναι θαμμένος ο Κασέμ Σουλεϊνι, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ το 2020 στη Βαγδάτη.

Δημοφιλέστερα

To Top