Διεθνή

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Δεν θέλουμε πόλεμο με την Τεχεράνη αλλά δεν θα διστάσουμε να στηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ, διαμηνύει ο Όστιν

Δεύτερο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ αλλά δεν θέλουν πόλεμο με το Ιράν έστειλε η Ουάσινγκτον μετά το τηλεφώνημα Μπάιντεν στον Νετανιάχου, αυτή τη φορά δια του υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε ανακοίνωσή του το πρωί της Κυριακής κάλεσε το Ιράν να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, προσθέτοντας πως «δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ».

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές από το Ιράν και τα ενεργούμενά του» και «καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε, επίσης, ο κ. Όστιν

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα drone που εξαπολύθηκαν από το Ιράν —καθώς και από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη— εναντίον του Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής προς Σάββατο.

Δημοφιλέστερα

To Top