Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα Προκριματικών για το ευρωψηφοδέλτιο – Ονόματα, σταυροί και εκλογικά κέντρα

Σε εξέλιξη από τις 8 το πρωί, οπότε άνοιξαν οι κάλπες, είναι η διαδικασία των Προκριματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την επιλογή από την οργανωμένη βάση, αλλά και τους φίλους του κόμματος των 35 εκ των 42 προσώπων που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα από τις 8 π.μ. ως και τις 8 μ.μ., οπότε θα κλείσουν κάλπες. Σημειωτέον ότι εκτός της προσέλευσης στα εκλογικά κέντρα, δυνατότητα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος, αλλά και όσοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά νωρίτερα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, από όποιο σημείο βρίσκονται σήμερα. Μπορούν ακόμη να ψηφίσουν και όσες και όσοι προσέλθουν σήμερα στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, χωρίς να είναι στο παρελθόν κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ωστόσο, ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται. Αντίθετα, οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 14 Περιφέρειες, δηλαδή να ψηφίσουν για όποια Περιφέρεια επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι έχουν κατανεμηθεί σε 13 Περιφέρειες και μία ακόμη για τους Απόδημους, ενώ οι θέσεις που διεκδικούν οι 201 υποψήφιοι πανελλαδικά είναι 35, καθώς στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν οι δύο εν ενεργεία Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και 5 πρόσωπα που θα προτείνει ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μέχρι τις 18 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ψηφίσει ηλεκτρονικά, καθώς βρίσκεται στην Αμερική, όπου θα συμμετάσχει σήμερα στις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου, λαμβάνοντας μέρος και στην ομογενειακή παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Σταυροί προτίμησης

Όσον αφορά στους σταυρούς προτίμησης, αυτοί ορίζονται ως εξής:

Αττική: εκλέγονται 12 – (μέχρι 4 σταυρούς)

Απόδημοι: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)

Κεντρική Μακεδονία: εκλέγονται 4 – (μέχρι 2 σταυρούς)

Θεσσαλία: εκλέγονται 3 – (1 σταυρό)

Δημοφιλέστερα

To Top