Οικονομία

Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η τιάρα και ο γάμος της χρονιάς

Η Θεοδώρα, το τέταρτο παιδί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ και της Άννας-Μαρίας, έχει καταφέρει να κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1983 στο Λονδίνο, μεγάλωσε στο Hampstead και ως παιδί έκανε παρέα με τους πρίγκιπες William και Harry. Μετά τις σπουδές της (σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήμιο Brown και στο Central Saint Martins), το 2010, η γαλαζοαίματη μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρο της και να γίνει ηθοποιός (τόσο οι γονείς της όσο και η νονά της βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ήταν θερμοί υποστηρικτές της απόφασης της).

Εμφανίστηκε σε μικρούς ρόλους με το όνομα “Theodora Greece” και έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σειρά “Τόλμη και γοητεία” στον ρόλο της Allison Montgomery. Και ενώ θεωρεί το Λος Άντζελες ένα από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο, η αγάπη της για την Ελλάδα παραμένει μεγάλη και ένας από τους λόγους που ο γάμος της θα γίνει στην Αθήνα είναι για να εκπληρώσει την επιθυμία του πατέρα της. Παρά τις αναβολές, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον γάμο της χρονιάς. Η νύφη, σύμφωνα με την βασιλική παράδοση, θα φορέσει την ημέρα του γάμου της μία από τις τιάρες της βασιλικής οικογένειας. Στο μυαλό των κοινών θνητών, οι τιάρες είναι από τα αξεσουάρ που φοριούνται κυρίως από πριγκίπισσες σε νοσταλγικές ταινίες. Ωστόσο στη ζωή των εστεμμένων υπάρχουν αρκετοί περίπλοκοι κανόνες σχετικά με την εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο που αφορά τις τιάρες. Από τις κατάλληλες περιστάσεις μέχρι το ποιο βασιλικό μέλος επιτρέπεται να φορέσει μία συγκεκριμένη τιάρα, η πολιτική είναι πολύ πιο σύνθετη από ό,τι πιστεύαμε.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι τιάρες δεν πρέπει να φοριούνται πριν την ημέρα του γάμου, μια παλιά παράδοση όπου η τιάρα συμβολίζει την απώλεια της αθωότητας και το επιστέγασμα της αγάπης. Πιο συγκεκριμένα, οι τιάρες καλό είναι να φοριούνται σε εκδηλώσεις που ξεκινούν μετά τις 5 μ.μ. και αν φορεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγονται οι διαμαντένιες τιάρες όσο υπάρχει το φως του ήλιου, σε αντίθεση με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το βράδυ όπου θεωρείται πρέπων (πρωτόκολλο που έχει χαλαρώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια). Μια από τις εξαιρέσεις είναι οι βασιλικοί γάμοι, καθώς γίνονται συνήθως στις 11 το πρωί και οι νύφες δικαιούνται να φορέσουν μία (η κάποιες επιλογές) που συνήθως τους υποδεικνύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top