Οικονομία

Οι Μουλάδες παγώνουν την αγορά, ο Μπελέρης, η Μελέτη και οι νέες δημοσκοπήσεις, τα deals της Πληροφορικής, το βασιλικό yacht, το ενυδρείο και το σφυρί

Και μοιραία έρχεται να υπενθυμίσει και στους πολίτες ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και σοβαρότητα στη διακυβέρνηση. Καλή η πλάκα με το lifestyle, αλλά εδώ ο κόσμος καίγεται…

Ευρωλίστες

-Σήμερα το απόγευμα θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης την τελική λίστα με τους υποψήφιους για την Ευρωβουλή και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στο αν τελικώς θα είναι ή όχι υποψήφιος ο Μπελέρης, μιλάμε πάντα για τον ίδιο και όχι για τον γιο του, αν έχω σωστή πληροφόρηση. Ο Κ.Μ. θα το αποφάσιζε χθες βράδυ μου είπαν, αν και όταν αποφασίζεις κάτι μόνος σου μπορεί και να το έχεις κάνει πολύ νωρίτερα και απλώς να μην το λες, πάντως το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα τον συμπεριλάβει. Κατά τα λοιπά της ευρωλίστας μπορεί και να έχει σκεφτεί ο Πθ. κάποια έκπληξη, μπορεί και όχι, πάντως η Ελεονώρα Μελέτη φαίνεται ότι, τελικά, θα είναι υποψήφια.

Δημοσκοπήσεις – Ερωτήματα

-Όπως αντιλαμβάνεστε οι δημοσκοπικές έρευνες, οι μετρήσεις και τα πιο εξειδικευμένα focus groups βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη στη ΝΔ αλλά και στα υπόλοιπα επιτελεία των κομμάτων, αν και έχουμε μπροστά μας κοντά δύο μήνες και μάλιστα ένα Πάσχα που κολλάει με την Πρωτομαγιά, δηλαδή μια εβδομάδα αργίες και διακοπές. Θα μου πείτε παίζουν κάποιο ρόλο στις κάλπες οι διακοπές, η χαλαρότητα, τα μπάνια, η ζέστη κ.λπ.; Μα φυσικά και παίζουν, εδώ έπαιξαν ακόμα και το 2019 που στις ευρωεκλογές του Ιουνίου ψήφισαν πολύ περισσότεροι πολίτες από εκείνους των εθνικών εκλογών του Ιουλίου ακριβώς επειδή προχωρήσαμε πιο βαθιά στο καλοκαίρι αν και το διακύβευμα τότε ήταν μεγάλο, να φύγει ο Τσίπρας. Λοιπόν ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, η δημοσκοπική πηγή μου λέει ότι από τις δικές τους έρευνες η ΝΔ είναι σήμερα στο 32% (28% είναι το αντίστοιχο νούμερο της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περί το 15%, το ΠΑΣΟΚ στο 12%-12,5%, ο Βελόπουλος στο 9% και το ΚΚΕ στο 7,5%, έπονται και τα μικρότερα κόμματα αλλά δύο μήνες πριν δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς ποιος θα μπει και ποιος όχι. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι περί το 12% άρα η ΝΔ μπορεί να ελπίζει ότι αν τσιμπήσει έστω και λίγο με το ξεδίπλωμα της καμπάνιας της, που θα κάνει φυσικά ο ίδιος ο Μητσοτάκης, μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα, ή έστω να πιάσει το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019, ήτοι 33%. Στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει η πηγή, υπάρχει ένα θέμα αν οι σημερινοί ερωτώμενοι στα γκάλοπ που λένε ότι θα τον ψηφίσουν εντέλει θα πάνε κάλπη και δεν θα ξεχαστούν σε κάποια παραλία στις 9 Ιουνίου γιατί δεν είναι και τόσο φανατικοί Αριστεροί ή μήπως και δεν είναι καθόλου. Άλλο ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι Τσιπρικοί, διότι όπως αντιλαμβάνεστε, αν ο Κασσελάκης πάρει ποσοστό Τσίπρα… πάπαλα όλα τα άλλα εγκαθίσταται ο Στέφανος για τα καλά και τέλος. Τώρα στο ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω γιατί ο «θυμωμένος αρχηγός» για κάποιο λόγο που όλοι καταλαβαίνουν (πλην του ιδίου) πέφτει ή έστω παραμένει σταθερός σε χαμηλά επίπεδα. Τώρα αν ο Κασσελάκης πάρει 15% και ο ίδιος ας πούμε μία-δύο μονάδες πιο κάτω, θα έχει θέμα. Πώς θα το αντιμετωπίσει θα το δούμε, άλλωστε εμείς εδώ θα είμαστε.

Επικοινωνία Δένδια – Γκάλαντ

-Ανοιχτό δίαυλο έχει η Αθήνα με την Ιερουσαλήμ σε αρκετά επίπεδα. Μαθαίνω ότι χθες υπήρχαν επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, προκειμένου και η Αθήνα να έχει μια εικόνα για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή και να γίνει μια επί της ουσίας συζήτηση στο ΚΥΣΕΑ.

Ο έλεγχος και ο υπουργός

-Στα παραλειπόμενα του Φόρουμ των Δελφών, το βράδυ της Παρασκευής, σε ένα από τα γνωστά εστιατόρια της Αράχωβας «έσκασε» έλεγχος από την ΑΑΔΕ. Αυτό από μόνο του ίσως δεν ήταν τόσο ενδιαφέρον, αλλά σε ένα από τα τραπέζια (μέσα) έτρωγε μια μεγάλη παρέα, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με αρκετούς άλλους. Παράλληλα, σε άλλα τραπέζια ήταν ακροβολισμένοι μια σειρά πρώην υπουργών (Πλεύρης, Αβραμόπουλος, Στυλιανίδης, Φώλιας κ.ο.κ.). Ο έλεγχος, πάντως, παρά το ότι καθυστέρησε τις παραγγελίες για ένα διάστημα, τα βρήκε όλα σε τάξη.

Δημοφιλέστερα

To Top