Αθλητισμός

Στίβος: Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ ο 21χρονος Αλέκνα στη δισκοβολία ανδρών

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που γράφαμε πως ο νεαρός Λιθουανός δισκοβόλος, Μίκολας Αλέκνα, ξεκινούσε τη σεζόν του με βολή στα 71.39μ και τώρα γράφουμε για τον ίδιο που έκανε

Ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε ο μόλις 21 ετών Μίκολας Αλέκνα από την Λιθουανία ο οποίος έστειλε τον δίσκο στα 74.35μ σε μίτινγκ στην Οκλαχόμα για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των 74,08 μέτρων που κρατούσε από το 1989 και άνηκε στον Ανατολικογερμανό Γιούργκεν Σουλτ. Ο Αλέκνα κατέρριψε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ στους άνδρες, το οποίου μέχρι και χθες “γιόρταζε” 35 χρόνια ζωής.

Παράλληλα, ο Αλέκνα ξεπέρασε και τον πατέρα του, Βιρτζίλιους Αλέκνα, ο οποίος είναι ένας από τους θρύλους της δισκοβολίας και έχει ρεκόρ 73.88μ από το 2000. Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία επικύρωσης για να μπορέσει να θεωρηθεί επίσημο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλέκνα έριξε αυτή την τεράστια βολή μόλις μία μερά μετά την εξίσου τεράστια βολή της Γιαϊμέ Πέρεζ, από την Κούβα, που κατέγραψε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 35 ετών με 73.09μ.

Δημοφιλέστερα

To Top