Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως 16 βαθμούς Κελσίου και σκόνη

Με δύο αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες θα εξελιχθεί ο καιρός των επόμενων ημερών καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια από τη μια θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει έως και τους 16 βαθμούς Κελσίου (στην Κοζάνη) και από την άλλη θα υπάρξει συγκέντρωση αφρικανική σκόνης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου του Alpha, την Τετάρτη θα έχουμε λασποβροχές και το Σάββατο βροχές, ιδίως για τη δυτική Ελλάδα, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Όπως φαίνεται στον πίνακα του κ. Τσατραφύλλια με τις διαφορές στη θερμοκρασία, στην Αθήνα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 10 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη 11 βαθμούς, στην Πάτρα 12 βαθμούς, στα Ιωάννινα 13 βαθμούς και στην Κοζάνη 16 βαθμοί.


thermokrasia-pinakas

Δείτε και τον χάρτη με τη μεταφορά πάνω από την Ελλάδα της σκόνης από τη Σαχάρα.


xartis-skoni

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για την αλλαγή του καιρού

«Καλημέρα!Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες.Μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών!Επίσης την Τετάρτη (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα ,τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ).Ακολουθούν παραδείγματα πτώσης της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις καθώς και ο χάρτης με τη μεταφορά της Σαχαριανής σκόνης» γράφει ο μετεωρολόγος.

Δημοφιλέστερα

To Top