Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συμμορία Ρομά έκανε αναρρίχηση, «μπούκαρε» σε διαμερίσματα και άρπαξε πάνω από 17.000 ευρώ

Περισσότερα από 17.000 ευρώ είναι η λεία της συμμορίας Ρομά που «μπούκαρε» με τη μέθοδο της… αναρρίχησης σε διαμερίσματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερις άντρες – μέλη συμμορίας, 34, 34, 30 και 23 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Τούμπας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2022, οι δράστες κατάφεραν με την μέθοδο της αναρρίχησης και διάρρηξης μπαλκονόπορτας, να εισέλθουν σε τέσσερις κατοικίες αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα, με τη λεία τους ανέρχεται συνολικά σε 17.935 ευρώ. Για την προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και τη διαφυγή τους από αυτούς, χρησιμοποιούσαν όχημα ιδιοκτησίας του 23χρονου, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, κάποια εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν από έναν εκ των παθόντων και του αποδόθηκαν.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλέστερα

To Top