Πολιτική

Νέα Αριστερά κατά Κασσελάκη: Θα συναντηθεί στις ΗΠΑ με το AIPAC, την πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση

Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος, για την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με εκπρόσωπο της συντηρητικής οργάνωσης American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Καρπόζηλος εξηγεί ότι το AIPAC, εκπροσώπους του οποίου θα συναντήσει ο κ. Κασσελάκης, είναι η «πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση που λειτουργεί ως το λόμπυ του κόμματος Λικούντ», που έχει πρόεδρο τον νυν πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και του κράτους του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όχι σε μια αδιάφορη στιγμή. Τη στιγμή που ο πλανήτης κινδυνεύει από ανάφλεξη και η κυβέρνηση Νετανιάχου οδηγεί τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένο πόλεμο», τονίζει ο κ. Καρπόζηλος.

«Είναι πια σαφές. Ο καθένας και οι επιλογές του», σημειώνει με νόημα, υπενθυμίζοντας δήλωση που έκανε ο Μπέρνι Σάντερς τον περασμένο Δεκέμβριο, χαρακτηρίζοντας το AIPAC ως «δεξιά οργάνωση που υποστηρίζει εξτρεμιστές Ρεπουμπλικάνους αρνητές του αποτελέσματος των εκλογών», ενώ είχε ζητήσει να μην δώσουν οι ΗΠΑ λευκή επιταγή στις πολεμικές πολιτικές του Νετανιάχου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωστή Καρπόζηλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ @skasselakis επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και επιλέγει να συναντηθεί με το American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

Την πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση που λειτουργεί ως το λόμπυ του κόμματος Λικούντ και του κράτους του #Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δημοφιλέστερα

To Top