Αθλητισμός

Βγαίνει το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού – Στις 22:00 η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρί και η Ντόρτμουντ την Ατλέτικο

Τα δύο πρώτα εισιτήρια για την τελική τετράδα του φετινού Champions League θα βρουν σήμερα κάτοχο καθώς διεξάγονται οι επαναληπτικοί ημιτελικοί στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Η μαστιζόμενη από μεγάλα οικονομικά προβλήματα Μπαρτσελόνα με ηγέτη τον Ραφίνια έκανε τη μίνι έκπληξη στον πρώτο αγώνα και με ανατροπή στην ανατροπή της Παρί (0-1, 2-1, 2-3 η εξέλιξη του σκορ) έφυγε με τη νίκη από το Παρκ Ντε Πρενς και το μικρό αλλά πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν τα πιτσιρίκια του Τσάβι (πλαισιωμένα από κάποιους έμπειρους) μπορούν να αντέξουν την πίεση και το ψυχολογικό βάρος ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Ειδικά από τη στιγμή που θα απουσιάσουν οι Κρίστενσεν (σκόρερ του τρίτου γκολ στο Παρίσι) και Σέρχι Ρομπέρτο (σκόρερ του 6ου γκολ στην επική ανατροπή του 2017).

Δεδομένου πάντως ότι ήδη έχει χάσει το πρωτάθλημα κι έχει αποκλειστεί στο Κύπελλο το Champions League είναι η μοναδική διέξοδος επιτυχίας για τους Καταλανούς τη φετινή χρονιά.

Αντιθέτως για την Παρί οι εγχώριοι τίτλοι είναι μια ρουτίνα (παίζει τελικό Κυπέλλου κι είναι σίγουρη πρωταθλήτρια), αλλά το CL παραμένει το μεγάλο απωθημένο για τους Καταριανούς ιδοκτήτες της…

Ο Λουίς Ενρίκε που επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος (τελευταίος προπονητής της Μπάρτσα που την οδήγησε σε κατάκτηση Champions League) θα έχει ξανά στη διάθεση του τον Χακίμι (τιμωρημένος στο πρώτο ματς) και σίγουρα περιμένει πολλά περισσότερα από τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Πιθανές ενδεκάδες
Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο – Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ, Πέδρι – Γιαμάλ, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι

Παρί Σ. Ζ. (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι, Μπεράλντο, Μαρκίνιος, Μέντες – Ουγκάρτε, Ζαΐρ-Εμερί, Βιτίνια – Ντεμπελέ, Μπαρκολά, Εμπαπέ

Δημοφιλέστερα

To Top