Ελλάδα

Ιωάννινα – Καλαμάτα: Σπείρα είχε αποσπάσει 150.000 ευρώ από ηλικιωμένους – Συνελήφθη ο εισπράκτορας

Με μια αστραπιαία επιχείρηση της Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθη ο Έλληνας «εισπράκτορας» μιας εγκληματικής οργάνωσης που είχε εξαπατήσει τουλάχιστον τέσσερις ηλικιωμένους στα Ιωάννινα και την Καλαμάτα και είχε αποσπάσει πάνω από 150.000 ευρώ, με πρόφαση δήθεν τραυματισμούς των παιδιών τους σε τροχαίο.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα ανυποψίαστα θύματα παριστάνοντας τους γιατρούς και απαιτούσαν χρήματα για την υποτιθέμενη χειρουργική επέμβαση των συγγενών τους. Τελευταίο θύμα τους, ήταν ένας ηλικιωμένος κάτοικος των Ιωαννίνων που είχε παραδώσει 5.000 ευρώ στον «εισπράκτορα», το βράδυ της Δευτέρας.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε η ταυτότητα του δράστη και οι αστυνομικοί τον εντόπισαν μέσα στο ιδιόκτητο αυτοκίνητό του, με το οποίο είχε φτάσει λίγη ώρα νωρίτερα στα Ιωάννινα από την Αθήνα και κατασχέθηκε, όπως και τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στο θύμα.


ioannina-speira2


ioannina-speira

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τα τέλη Μαρτίου, τα μέλη της σπείρας είχαν εξαπατήσει ακόμη δύο ηλικιωμένους στα Ιωάννινα και έναν στην Καλαμάτα από τους οποίους απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο από τους οποίους είχαν απαιτήσει άλλα 150.000 ευρώ.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Δημοφιλέστερα

To Top