Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε ρωσική επίθεση στο Τσερνίχιβ

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε τριπλό ρωσικό χτύπημα σήμερα το πρωί, στο Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Τσάους δήλωσε ότι τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν.

«Υπάρχουν 8 νεκροί και 18 τραυματίες μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο Τσερνίχιβ. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», ανέφερε ο εκτελών χρέη δημάρχου Ολεξάντρ Λομάκο στο Telegram.

Στις 09.03 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), «τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Λομάκο σε τηλεοπτικό σταθμό, πλήττοντας ένα πολυώροφο κτίριο. «Δυστυχώς η Ρωσία συνεχίζει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες σε βάρος αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών, όπως επιβεβαιώνει το πλήγμα στο Τσερνίχιβ για μια ακόμα φορά», δήλωσε ο Λομάκο στην ουκρανική τηλεόραση. Ο ίδιος δήλωσε ότι προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά κτίρια, μη στρατιωτικές υποδομές και πολλά ιδιωτικά οχήματα.

Ο επικεφαλής του περιφερειακού νοσοκομείου στο Τσερνίχιβ δήλωσε ότι εκεί έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 18 τραυματίες. Άλλοι τραυματισμένοι πολίτες μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, δήλωσε ο ίδιος, καλώντας τους κατοίκους να προσφέρουν αίμα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, των οποίων η αυθεντικότητα δεν έχει διασταυρωθεί, δείχνουν φλόγες και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται πάνω από την ιστορική πόλη, που απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κίεβο.

Δημοφιλέστερα

To Top