Ελλάδα

Καιρός – Καλλιάνος: Κακοκαιρία 24 ωρών με βροχές – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με βροχοπτώσεις, κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως τόνισε, πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα, από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι. «Είναι ένα σύστημα το οποίο θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σαρώσει όλη τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το βράδυ της Παρασκευής θα βρέξει και στην Αττική, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι το νερό θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα» συμπλήρωσε.

«Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμύρες καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια» υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, μέσα σε αυτό το 24ωρο (Παρασκευή – Σάββατο μεσημέρι) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος, η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος και η Ικαρία θα δεχτούν μεγάλα χιλιοστά βροχής.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0mhs1x2ocqx)

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Δημοφιλέστερα

To Top