Διεθνή

Ντουμπάι: Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη, δεν το έχω ξαναζήσει, λέει κάτοικος

Πρωτοφανείς είναι οι πλημμύρες που έπληξαν το Ντουμπάι την Τρίτη (16/4), με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και να ορμητικά νερά να πλημμυρίζουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε την Τρίτη σε ανάρτησή του στο «X», ότι η χώρα γνώρισε τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 75 ετών και ότι το Ντουμπάι δέχθηκε βροχή περισσότερο απ΄ όση πέφτει σε έναν χρόνο στην περιοχή.

«Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη χθες, δεν το έχω ξαναζήσει, είμαι εδώ έξι χρόνια» τόνισε μιλώντας στο Mega η Χριστίνα Τσενκολάρη, η οποία εργάζεται ως αεροσυνοδός. «Είχε προβλεφθεί η κακοκαιρία αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Ήταν πολύ μεγάλη η βροχή. Σήμερα είναι σαν μην συνέβη τίποτα και βλέπουμε λίγα νερά μόνο» συμπλήρωσε.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0mhpj2nr5n5)

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν καταγράψει μέχρι χθες (20:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε διάστημα 24 ωρών από το 1949 που άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας. Το εν λόγω κέντρο ανακοίνωσε ότι 254 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, τέσσερις ώρες στο Αλ Άιν, τμήμα του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι που συνορεύει με το Ομάν.


Severe flooding in Dubai after major rain


Dubai airport flooded as UAE and Oman reel from deadly storms | BBC News

Δημοφιλέστερα

To Top