Πολιτική

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παπανώτα – Αντιδράσεις στα social media για το «θαύμα» Κασσελάκη

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμένα, οι απόψεις του για τη γυναικεία κακοποίηση έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, που δέχονται, κατά πληροφορίες, καταιγισμό μηνυμάτων από όλη τη χώρα, καθώς τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς του υποψήφιου Ευρωβουλευτή «θίγουν τον αξιακό κώδικα» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως παρατηρούν, σηκώνοντας κύμα εσωκομματικής αντίδρασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της».

Μολονότι τα περισσότερα κορυφαία στελέχη είχαν αποφασίσει να αρκεστούν σιωπή, για να μην επιδεινωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα λόγω εσωστρέφειας, οι προκλήσεις, ωστόσο, «είναι απανωτές», όπως περιγράφουν, στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Παπανώτα. Μάλιστα, τα πυρά για τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου υποψήφιου Ευρωβουλευτή δε βρίσκουν μόνο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου που είχαν την ευθύνη της επιλογής των προσώπων που στελέχωσαν το ευρωψηφοδέλτιο, «νομιμοποιώντας αυτού του είδους τις επιλογές», όπως επισημαίνεται. Επιπλέον, οι αντιδράσεις προέρχονται τις τελευταίες ώρες από όλες τις «φυλές» της Κουμουνδούρου, ενώ αθροίζονται στο γενικότερο μούδιασμα που επέφερε σε στελέχη της αξιωματFικής αντιπολίτευσης η παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Αμερική.

Τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του κ. Παπανώτα δεν έκρυψαν, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή και επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την Άννα Ελεφάντη να σχολιάζει, για παράδειγμα, για τις δηλώσεις Παπανώτα πως «είναι απαράδεκτες και σεξιστικές και δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». Την ίδια συλλογιστική φέρονται να συμμερίζονται και αρκετά εκ των κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου, ενώ τα όσα εξελίχθησαν χθες, με αποτέλεσμα τη διευκρινιστική δήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπανώτα αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς κατά την σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στις 3 το μεσημέρι.


papan

Σημειωτέον ότι σε δήλωσή του ο κ. Παπανώτας ανέφερε πυροσβεστικά, μεταξύ άλλων, χθες πως «απολογούμαι αν μέσα από την «κοπτοραπτική» της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά», δήλωση που φέρεται να επιδίωκε η Κουμουνδούρου, ενώ καλύφθηκε πλήρως πίσω από τις εξηγήσεις του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της.

Δημοφιλέστερα

To Top