Διεθνή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ξεκίνησε η αποτίμηση του κόστους από τις πλημμύρες – Προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους

Μέλη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν σήμερα να ανοίξουν τους δρόμους που έχουν κλείσει από τις πλημμύρες, με τους κατοίκους να αξιολογούν τη ζημιά σε σπίτια και επιχειρήσεις σήμερα από τις επικές βροχοπτώσεις που έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι αρχές στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, σημαντικός ταξιδιωτικός κόμβος, προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που ανέκυψε με τις ανεκτέλεστες πτήσεις ενώ πολλοί δρόμοι παρέμεναν πλημμυρισμένοι μετά τον κατακλυσμό της Τρίτης.


Floods in Dubai | Raw video

Οι βροχές ήταν οι ισχυρότερες στο κράτος του Κόλπου στα 75 χρόνια που συγκεντρώνονται τέτοιου είδους στοιχεία. Οι πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα κάτοικοι να εγκλωβιστούν στους δρόμους, στα γραφεία και τα σπίτια τους. Πολλοί ανέφεραν διαρροές στις κατοικίες τους ενώ βίντεο που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν νερά να τρέχουν από την οροφή σε εμπορικά κέντρα.

Η κίνηση των οχημάτων συνέχισε να διεξάγεται με δυσκολία. Σε αυτοκινητόδρομο που διασχίζει το Ντουμπάι η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν σε μία λωρίδα, προς μία κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο μποτιλιάρισμα ενώ ο βασικός δρόμος που συνδέει το Ντουμπάι με το Αμπού Ντάμπι ήταν κλειστός προς την κατεύθυνση του Αμπού Ντάμπι.

Στο Ντουμπάι, κάποια οχήματα, μεταξύ των οποίων και λεωφορεία, ήταν σχεδόν ολόκληρα βυθισμένα στα νερά. Μεγάλες ουρές σχηματίζονταν σε πρατήρια καυσίμων.


Dubai flooding: Record rainfall totals and more

Εργαζόμενοι υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιούσαν ένα πυροσβεστικό όχημα για την απάντληση υδάτων από δρόμο που είχε πλημμυρίσει ενώ οδηγοί προσπαθούσαν να περάσουν, παρακάμπτοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Δημοφιλέστερα

To Top