Lifestyle

Έρευνες για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι – Ψάχνουν να βρουν ποιος τον προμήθευσε με κεταμίνη

Έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η αστυνομία του Λος Άντζελες.

Ο Πέρι, πρωταγωνιστής της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Φιλαράκια», πέθανε τον Οκτώβριο από «οξείες επιδράσεις κεταμίνης» δήλωσαν τότε ιατρικοί αξιωματούχοι. Και τώρα, η έρευνα θα εξετάσει πώς ο ηθοποιός προμηθεύτηκε την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του. Πέρα από την ουσία αυτή, η νεκροψία έδειξε πως ο πνιγμός συνέβαλε στον θάνατό του, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ατύχημα.

Ψάχνουν να βρουν πώς προμηθεύτηκε την κεταμίνη ο Μάθιου Πέρι

Σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και την Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ για την έρευνα σχετικά με τον θάνατο του 54χρονου. Δεν είναι σαφές βέβαια, πόσο έχει προσχωρήσει η έρευνα, την οποία πρώτο ανέφερε το TMZ ή ποιοι έχουν εξεταστεί στο πλαίσιο αυτής.

Μάλιστα, πηγές δήλωσαν στο TMZ ότι οι αρχές έχουν ήδη εξετάσει άτομα κλειδιά στο Χόλιγουντ, δηλαδή ανθρώπους που έχουν ιστορικό χρήσης ή κατάχρησης ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα του σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου. Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι βρέθηκαν «υψηλά επίπεδα κεταμίνης στο μεταθανάτιο δείγμα αίματός του». Ο ανώτερος αναπληρωτής ιατροδικαστής Ράφι Τζαμπουριάν πρόσθεσε ότι άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του ήταν η στεφανιαία νόσος και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήση οπιοειδών.

«Ο πνιγμός συμβάλλει λόγω της πιθανότητας βύθισης στην πισίνα καθώς έπεφτε χωρίς τις αισθήσεις του- η στεφανιαία νόσος συμβάλλει λόγω της επιδείνωσης των μυοκαρδιακών επιδράσεων που προκαλούνται από την κεταμίνη στην καρδιά», είπε.

Ο Μάθιου Πέρι λάμβανε ιατρικά επιτηρούμενες θεραπείες κεταμίνης για κατάθλιψη και άγχος κατά τη στιγμή του θανάτου του, αν και η έκθεση σημειώνει ότι η τελευταία συνταγογραφούμενη θεραπεία κεταμίνης έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Η μάχη του Μάθιου Πέρι με τον εθισμό

Στο απόγειο της φήμης του, ο Πέρι πάλευε με τον εθισμό στα παυσίπονα και το αλκοόλ και είχε παρακολουθήσει πολλές φορές κλινικές απεξάρτησης.

Το 2016, δήλωσε στο BBC Radio 2 ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τρία χρόνια γυρισμάτων κατά τη διάρκεια των Friends, εξαιτίας του αλκοόλ και των ναρκωτικών.

Μετά από προσπάθειες θεραπείας, έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι ήταν ως επί το πλείστον νηφάλιος από το 2001 – «εκτός από περίπου 60 ή 70 ατυχίες».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top